Bradepande banankage - svampet banankage med chokoladestykker

Banankage. Jeg har aldrig kunnet lide det. Men det kan jeg nu! Den her banankage har omvendt mig fra den ultimative banankage-nægter til, at jeg ikke kan lade kagen stå i fred i mit køkken. Det siger ikke så lidt. Antallet af testbagninger vil jeg slet ikke komme ind på... Men selvfølgelig skulle jeg have en opskrift på banankage herinde, men det kræver altså, at jeg får lavet en opskrift på den bedste chokoladekage, som jeg også selv er vild med. Det er jeg med den her banankage!

Banankagen kan bages i en bradepande. Den er supernem, kræver ingen mærkelige ingredienser, og så er den let, luftig og svampet. Præcis som jeg synes, at en bradepandekage (og en banankage) skal være.

Det er den absolut bedste banankage, jeg har smagt. Så god! Kagen kan nemt tages med og deles ud - til fester, børnefødselsdage, skovturen eller på fodboldbanen, når børn og voksne skal bydes på et stykke hjemmebagt kage.

Har du ikke brug for kage til så mange, så kan du bage en halv portion i en rugbrødsform.

12-16 personer
Det skal du bruge:

  • 200 g smeltet smør (afkølet let)
  • 360 g sukker (jeg foretrækker rørsukker og den let karameliserede smag, men brug det, du har)
  • 6 æg
  • 250 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 4 modne bananer, most
  • 150 g mørk chokolade, hakket groft - jeg bruger den her mørke chokolade fra Callebaut (reklamelink)
  • 1 bradepande på ca. 25 x 35 cm

Sådan bager du den bedste banankage, der er luftig og svampet:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme (almindelig ovn). Beklæd bradepande med bagepapir. Kom smør i en gryde og smelt det ved lav varme. Tag gryden af varmen og lad smørret være i gryden og afkøle let til det skal bruges. Kom sukker og æg i en skål og pisk det sammen med en håndmixer i et minut eller to. Det skal samles og blive lyst og luftigt, men ikke for meget - så vil din bananmos og chokolade falde til bunds i kagen.

Mos bananerne med en gaffel i en skål. Rør hvedemel og bagepulver sammen i en skål og sigt det ned i dejen. Hæld smørret oven i melet, mens du rører rundt i dejen og arbejder mel og smeltet smør ind i dejen. Vend bananmos og halvdelen af den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i formen og drys det sidste af den mørke chokolade ud over. Kom kagen i ovnen og bag den i cirka 25-30 minutter. Stik i kagen for at tjekke, om den er bagt færdig - der må gerne sidde fugtige kagekrummer på pinden, men ikke rå kagedej. Lad din banankage køle af i formen. Nyd med det samme eller opbevar i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tip: Banankagen er en nem og let kage at bage til mange. Den holder sig svampet i flere dage. Bag banankagen til børnefødselsdage eller fester - den er perfekt at nyde som en "håndholdt" kage, der let kan skæres ud i stykker og spises i hånden.

Indlægget indeholder affiliatelinks

5 comments on “Bradepande banankage - svampet banankage med chokoladestykker”

  1. Modne bananer i frugtskålen.....hvad gør man🤔. Finder selvfølgelig en lækker opskrift hos dig. Kagen er i ovnen, der breder sig en skøn duft i køkkenet. Vil aflevere den sammen med et glas sprøde havrekiks hos børnebørnene i eftermiddag......
    Tak for altid at inspirere.....🙏🏻

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p