Banankage. Jeg har aldrig kunnet lide det. Men det kan jeg nu! Den her banankage har omvendt mig fra den ultimative banankage-nægter til, at jeg ikke kan lade kagen stå i fred i mit køkken. Det siger ikke så lidt. Antallet af testbagninger vil jeg slet ikke komme ind på... Men selvfølgelig skulle jeg have en opskrift på banankage herinde, men det krævede altså, at jeg fik lavet en opskrift på den bedste banankage, som jeg også selv er vild med. Det er jeg med dén her banankage!
Banankagen kan bages i en bradepande. Den er supernem, kræver ingen mærkelige ingredienser, og så er den let, luftig og svampet. Præcis som jeg synes, at en bradepandekage (og en banankage) skal være.
Det er den absolut bedste banankage, jeg har smagt. Så god! Kagen kan nemt tages med og deles ud - til fester, børnefødselsdage, skovturen eller på fodboldbanen, når børn og voksne skal bydes på et stykke hjemmebagt kage.
Har du ikke brug for kage til så mange, så kan du bage en halv portion i en rugbrødsform.
12-16 personer
Det skal du bruge:
Sådan bager du den bedste banankage, der er luftig og svampet:
Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme (almindelig ovn). Beklæd bradepanden med bagepapir. Kom smør i en gryde og smelt det ved lav varme. Tag gryden af varmen og lad smørret være i gryden til det skal bruges. Kom sukker og æg i en skål og pisk det sammen med en håndmixer i 1-2 minutter. Det skal samles og blive lyst og luftigt, men ikke for meget - så vil din bananmos og chokolade falde til bunds i kagen.
Mos bananerne med en gaffel i en skål. Rør hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og sigt det ned i dejen. Hæld smørret oven i melet, mens du rører rundt i dejen og arbejder mel og smeltet smør ind i dejen. Vend bananmos og halvdelen af den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i formen og drys det sidste af den mørke chokolade ud over. Kom kagen i ovnen og bag den i cirka 25-30 minutter. Stik i kagen for at tjekke, om den er bagt færdig - der må gerne sidde fugtige kagekrummer på pinden, men ikke rå kagedej. Lad din banankage køle af i formen. Nyd den med det samme eller opbevar den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Tip: Banankagen er en nem og let kage at bage til mange. Den holder sig svampet i flere dage. Bag banankagen til børnefødselsdage eller fester - den er perfekt at nyde som en "håndholdt" kage, der let kan skæres ud i stykker og spises i hånden.
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Halvere man også mængden af bagepulver til en halv portion banankage ??
Hej Tina
Ja, du halverer alle ingredienser 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Det er seriøst den bedste banankage jeg nogensinde har bagt. Tak for det.?
Hej Stine
Det gør mig simpelthen så glad at høre! Tusind tak. Jeg er også selv så glad for den her opskrift 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Modne bananer i frugtskålen.....hvad gør man?. Finder selvfølgelig en lækker opskrift hos dig. Kagen er i ovnen, der breder sig en skøn duft i køkkenet. Vil aflevere den sammen med et glas sprøde havrekiks hos børnebørnene i eftermiddag......
Tak for altid at inspirere.....??
Kan den bages aftenen før den skal spises? ?
Hej Louise
Ja, det kan den i hvert fald. Banankagen er god i flere dage. Jeg synes, at det er en bedste banankage. Så god!
God bagelyst,
Cathrine
Super lækker kage! Men hvordan er den af fryse ned? Jeg har fået bagt alt for meget, og det er næsten en skam at smide ud ☺️
Hej Sofie
Ja, det er jeg sikker på - der har aldrig været noget i overskud herhjemme, så jeg har ikke fået det prøvet. Kagen er også god på fjerdedagen.
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine.
Du skriver "180 grader over/under varme (almindelig ovn)". Det betyder uden varmluft - korrekt? Jeg kom lige i tvivl om hvad almindelig ovn er 🙂
Tusind tak for en dejlig opskrift.
Mette
Hej Mette
Lige netop. Ingen varmluft. På min ovn er symbolet to vandrette streger 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Virkelig god kage - en succes især til børnebørn.
De spiser den med glæde 👏🏻
Jeg drosler lidt på sukkermængden - og det klarer den også.
Hej Sonja
Det er jeg så glad for at høre 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej. Hæver den meget op i midten? Skal bruge den til en tal-kage, så højden skal gerne være nogenlunde ens på hele kagen 🥴👍
Hej Bess
Nej, det gør den slet ikke. Den er faktisk helt lige, så den vil være super til talkage 🙂
God bagelyst,
Cathrine