Banankage. Jeg har aldrig kunnet lide det. Men det kan jeg nu! Den her banankage har omvendt mig fra den ultimative banankage-nægter til, at jeg ikke kan lade kagen stå i fred i mit køkken. Det siger ikke så lidt. Antallet af testbagninger vil jeg slet ikke komme ind på... Men selvfølgelig skulle jeg have en opskrift på banankage herinde, men det krævede altså, at jeg fik lavet en opskrift på den bedste banankage, som jeg også selv er vild med. Det er jeg med dén her banankage!
Banankagen kan bages i en bradepande. Den er supernem, kræver ingen mærkelige ingredienser, og så er den let, luftig og svampet. Præcis som jeg synes, at en bradepandekage (og en banankage) skal være.
Det er den absolut bedste banankage, jeg har smagt. Så god! Kagen kan nemt tages med og deles ud - til fester, børnefødselsdage, skovturen eller på fodboldbanen, når børn og voksne skal bydes på et stykke hjemmebagt kage.
Har du ikke brug for kage til så mange, så kan du bage en halv portion i en rugbrødsform.
12-16 personer
Det skal du bruge:
- 200 g smeltet smør (let afkølet)
- 360 g sukker (jeg foretrækker rørsukker og den let karamelliserede smag, men brug det, du har)
- 6 æg
- 250 g hvedemel
- 10 g bagepulver
- 4 modne bananer, most
- 150 g mørk chokolade, hakket groft - jeg bruger den her mørke chokolade fra Callebaut (reklamelink)
- 1 bradepande på ca. 25 x 35 cm
Sådan bager du den bedste banankage, der er luftig og svampet:
Tænd ovnen på 180 grader over/undervarme (almindelig ovn). Beklæd bradepanden med bagepapir. Kom smør i en gryde og smelt det ved lav varme. Tag gryden af varmen og lad smørret være i gryden til det skal bruges. Kom sukker og æg i en skål og pisk det sammen med en håndmixer i 1-2 minutter. Det skal samles og blive lyst og luftigt, men ikke for meget - så vil din bananmos og chokolade falde til bunds i kagen.
Mos bananerne med en gaffel i en skål. Rør hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og sigt det ned i dejen. Hæld smørret oven i melet, mens du rører rundt i dejen og arbejder mel og smeltet smør ind i dejen. Vend bananmos og halvdelen af den hakkede chokolade i dejen. Hæld dejen i formen og drys det sidste af den mørke chokolade ud over. Kom kagen i ovnen og bag den i cirka 25-30 minutter. Stik i kagen for at tjekke, om den er bagt færdig - der må gerne sidde fugtige kagekrummer på pinden, men ikke rå kagedej. Lad din banankage køle af i formen. Nyd den med det samme eller opbevar den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Tip: Banankagen er en nem og let kage at bage til mange. Den holder sig svampet i flere dage. Bag banankagen til børnefødselsdage eller fester - den er perfekt at nyde som en "håndholdt" kage, der let kan skæres ud i stykker og spises i hånden.
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Hej Cathrine
Jeg skal forsøge mig med denne kage til uddeling i morgen. Hvis kagen bages dagen før, vil du så anbefale at lade den stå på køl eller ved stuetemperatur natten over ift. at holde sig saftig?
På forhånd tak, jeg glæder mig til at bage den! 🙂
De bedste hilsner
Kamilla
Hej Kamilla
Banankagen er bedst, hvis den opbevares ved stuetemperatur.
God bagelyst,
Cathrine
Hejsa!
Har lige bagt denne kage, som er blevet SUPER lækker 😘
Jeg valgte dog at bruge havregryn i stedet for mel, da en i familien ikke tåler gluten, men tænker det er et plus for kagen, da havregrynene giver god struktur og rigtig lækker smag.
Mange tak og stor hilsen fra
Lone Kristensen
Skiftede du mel ud med havregryn 1:1 og var det fintvaLsede eller havde du blendet dem til mel? Det lyder godt!
Forstår ikke helt fremgangs metoden, Sukker og æg sammen i 1 skål, så mel og bagepulver i 1 skål, også smør, hvornår skal hvad blandes?? kan dette blive mere tydelig gjort? skal det hele blandes 1 i skål et trin af gangen eller hvad?
Hej, super opskrift som altid!🙌
Jeg oplever nogle gange at den skal bage meget længe (som i 50 min, andre gange som du skriver i opskriften) - følger opskriften, det eneste jeg kan komme på, er at jeg nogle gange piske lidt kortere eller lidt længere tid? Hvor afgørende er piskningen for den samlede bagetid?
Hilsen Katja
Kære Cathrine
Mange tak for dine MANGE gode opskrifter.
Jeg har bagt din banankage til mit arbejde og de var mildest talt MEGET begejstrede. Jeg har aldrig fået SÅ meget ros for en kage før. Den var bare helt perfekt 🙂
Mange tak.
Mvh
Jannie
Super opskrift! Jeg brugte den til muffins til børnehaven, nøjedes med 250gram sukker, ingen chokolade i (dog smeltet chokolade +krymmel på toppen) : fik ca 25 små muffins som smagte super, var luftige og saftige.
Hej Pernille
Tusind tak for dit feedback. Dejligt, at banankagen fungerede som muffins også. Det er jeg glad for at høre.
God bagelyst,
Cathrine
Verdens bedste banankage! Hold da op, den er lækker. Kan slet ikke lade den være 😅 Tror du man kan bruge opskriften som lagkagebunde, eller vil det være for meget/sødt/tungt?
Hej Louise
Ja, det her er verdens bedste banankage 😉 Ja, det kan du godt. Hvis du skærer den tyndere - en chokolademousse mellem lagene vil være lækkert.
God bagelyst,
Cathrine
Hvilken hastighed piskes æg og sukker på, med el-piskeren?
Jeg skal bage kagen i en stor bradepande og vil nødigt have, at chokoladen falder til bunds, fordi jeg har gjort det for hurtigt..eller, at der sker noget andet, fordi jeg har gjort det for langsomt? 😀
Andre tips, man skal være opmærksom på, når man bager kagen i stor skala?
Hej Tine
Jeg pisker ved høj hastighed, men i kort tid. Du kan også vende chokolade i lidt mel inden, du kommer det i - så "binder" det bedre til kagedejen.
Kig til kagen undervejs og hæng dig ikke så meget i angivet bagetider her i opskriften.
God bagelyst,
Cathrine
Jeg har efterhånden bagt den her banankage en del gange. Det er rigtig lækker, simpel og det er nemt at følge opskriften. Kæmpe hit her i huset. Tak.
Hej Gunvor
Jeg elsker også den her banankage. Så skøn. Dejligt, at du også er glad for den.
God bagelyst,
Cathrine
Jeg er så vild med den her banankage! MEN, selvom jeg giver den 40 min, falder den lidt sammen på midten, og virker stadig lidt rå - hvad gør jeg mon galt?? 😬 Det er samme problem hver gang jeg bager den..
Hej Stine
Så skal du bare bage den længere 🙂 Husk, at bagetider altid kun er vejledende. Det afhænger af din forms materiale, størrelse og din ovn. Ellers kan du forsøge at bage den på varmluft i stedet. Det kan lyde til, at din over/under varme ikke er lige så effektiv, som i den ovn, jeg bager i. Ellers skyldes det din form. Hvilken form bager du mon i?
God bagelyst,
Cathrine
Jeg må prøve lidt længere tid i ovnen. Synes bare ofte jeg skal give lidt kortere tid, end opskrifter anbefaler .. 🙃
Jeg bager den i sådan en bradepande m. låg til.. Ved ikke luge hvilket materiale den er i .. 🙈
[…] frem og bruge. Det gælder efterhånden for de fleste kager, brød og boller. Skal jeg bage en banankage, så bruger jeg den her opskrift. Skal jeg bage en kagemand, så bruger jeg den her opskrift. Og skal jeg bage en klassisk […]
Serverede denne for flere gæster i weekenden. “Den bedste banankage jeg nogensinde har smagt”, blev sagt i flere gæstehold!
SÅ LÆKKER og god ❤️
Hej Caroline
Tak! Herhjemme kaldes det også den bedste banankage 🙂 Dejligt, at dine gæster også var vilde med den.
God bagelyst,
Cathrine
Fantastisk svampet og lækker banankage, der nemt kan bages til mange
Den er blev i hvert fald godkendt af de 70 SFO børn, jeg havde bagt kagen til
Hej Julie
Det er jeg glad for at høre 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Tak for hurtigt svar ♡
Hej ;o)
Kunne jeg i stedet for chokolade i dejen, lave en glasur/topping/frosting jeg ved ikke, hvad der er bedst egnet ?
Kh Anne
Hej Anne
Så tror jeg bare, at jeg ville komme et lag mørk chokolade på - som jeg gør med min mormors mazarinkage. Den opskrift finder du også herinde på bloggen, så du kan se, hvordan du gør.
God bagelyst,
Cathrine
Hvis man vil bage kagen i den bradepande som passer i ovnen (den store) hvor mange gange ville du så gange opskriften op?
Hej Mai
Prøv at måle din bradepande og sammenlign - ovnbradepander kan være meget forskellige i størrelse.
Jeg ville som udgangspunkt tænke 2,5-3 gange.
God bagelyst,
Cathrine
Bedste banankage jeg har lavet! Tak for en super opskrift! 😀
Jeg tænkte om den også kan tåle at blev frosset ned i små portioner/stykker lagt i fryseposer?
Hej Marie Louise
Selv tak - i min lille familie synes vi også, at det er den bedste banankage 🙂
Ja, banankagen kan sagtens fryses.
God bagelyst,
Cathrine
Hej Catrine 🙂
Er der nogen særlig grund til at kagen bør bages ved over/under varme og ikke varmluft?
Jeg har nemlig ikke den største tiltro til min ovns over/under varme funktion 😀
Hej Camilla
Det er en mild varmeoverførelse, og så tørrer varmluften ikke kagen ud. Men! Hellere bruge en funktion, du er tryg ved.
God bagelyst,
Cathrine
Her tror jeg du må sjekke informasjonen du gir. Varmluft tørrer mer ut enn vanlig over/ undervarme.
Hej Cathrine 😊
Jeg elsker den her opskrift og har bagt den en del gange efterhånden! Tænker på, om det går at bruge dejen til muffins?
Mvh Trine
Hej Trine
Hvor er det dejligt, at du er vild med min opskrift på banankage - tak 🙂
Ja, du kan sagtens bage dejen som muffins.
God bagelyst,
Cathrine
Jeg synes den smaker for mye smør, og er alt for søt. Skulle gjerne ha sett en oppskrift basert på mindre sukker og smør. Andre søtningsmidler? Mindre fett?
Hej Karin
Så kan du prøve opskriften på mit bananbrød med surdej 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Tak for en masse fantastiske opskrifter 🙌 Denne her banankage er bare den absolut bedste 🤩 Dine opskrifter er altid en succes ⭐️
Hej Katrine
Den bedste banankage. Sådan! Det er jeg så glad for, at du synes. Det glæder mig, at du har succes med mine opskrifter.
God bagelyst,
Cathrine
[…] tager oftest fat i min chokoladekage, banankage eller kanelkage. Men en luftig, svampet og nem bradepandekage med lys vaniljedej kan altså også […]
Det er simpelthen bare den lækreste banankage! Jeg bager dog min i omkring 40 minutter - da den ellers er klæg og næsten ubagt i midten ved de ca. 30 minutters bagetid.
Hej Ida.
Prøv at bage banankage med Hvid Hvede istedet for alm. hvidt mel,må så ikke bage for længe,stik hyppigt i den for at tjekke om den er bagt
Marianne 😊
Hej Ida
Det er jeg så glad for at høre 🙂 Bagetiden er altid vejledende, så det er super, at du tjekker til kagen og justerer. Formen, som kagen bages i, betyder også meget for bagetiden. Hvad bager du i?
God bagelyst,
Cathrine
Ummmmmmm, den er lækker ❤️
TAK 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Nu ved jeg,hvad jeg skal gøre med nogle overmodne bananer og overskydende påskeæg 🙂🙂🙂
Hej Agnete
God ide - og glæd dig. Det er sådan en god banankage 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hei fra Norge! Skal i gang med banankaken din. Skulle gjerne ha den sukkerredusert- det er både mye mel, sukker (også i form av de sukkerholdige bananene), og smør (fett). Kan rørsukker erstattes av brun Sukrin eller andre bakesukkere uten effekt på blodsukkeret??
Hej Catrine,
HaR BAGT FLERE AF DINE TING OG DE PASSER ALTID FINT MED MÅL OG VÆGT, VIL NU PRØVE DIN BANANKAGE OG SÅ STÅR DER BARE "BANANER", MEN EN BANAN KAN VÆRE AF NOGET FORSKELLIG VÆGT, SÅ ER DET LIGEMEGET OM DEN ER STOR ELLER LILLE ELLER?
hilsen Marianne
Hej Marianne
Hehe, det har du ret i. Du kan tage udgangspunkt i cirka 400 g uden skræl 🙂 Plus/minus. Det er ikke mega afgørende.
God bagelyst,
Cathrine
Super lækker banankage. Mandens kollegaer synes den var super god. Den må jeg gerne bage til dem igen.
Hej Johanne
Det er jeg rigtig glad for at høre 🙂 En kollega-kage er altid en god ide.
God bagelyst,
Cathrine
Hej. Hæver den meget op i midten? Skal bruge den til en tal-kage, så højden skal gerne være nogenlunde ens på hele kagen 🥴👍
Hej Bess
Nej, det gør den slet ikke. Den er faktisk helt lige, så den vil være super til talkage 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Virkelig god kage - en succes især til børnebørn.
De spiser den med glæde 👏🏻
Jeg drosler lidt på sukkermængden - og det klarer den også.
Hej Sonja
Det er jeg så glad for at høre 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Hej Cathrine.
Du skriver "180 grader over/under varme (almindelig ovn)". Det betyder uden varmluft - korrekt? Jeg kom lige i tvivl om hvad almindelig ovn er 🙂
Tusind tak for en dejlig opskrift.
Mette
Hej Mette
Lige netop. Ingen varmluft. På min ovn er symbolet to vandrette streger 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Super lækker kage! Men hvordan er den af fryse ned? Jeg har fået bagt alt for meget, og det er næsten en skam at smide ud ☺️
Hej Sofie
Ja, det er jeg sikker på - der har aldrig været noget i overskud herhjemme, så jeg har ikke fået det prøvet. Kagen er også god på fjerdedagen.
God bagelyst,
Cathrine
Kan den bages aftenen før den skal spises? ?
Hej Louise
Ja, det kan den i hvert fald. Banankagen er god i flere dage. Jeg synes, at det er en bedste banankage. Så god!
God bagelyst,
Cathrine
Modne bananer i frugtskålen.....hvad gør man?. Finder selvfølgelig en lækker opskrift hos dig. Kagen er i ovnen, der breder sig en skøn duft i køkkenet. Vil aflevere den sammen med et glas sprøde havrekiks hos børnebørnene i eftermiddag......
Tak for altid at inspirere.....??
Hej Stine
Det gør mig simpelthen så glad at høre! Tusind tak. Jeg er også selv så glad for den her opskrift 🙂
God bagelyst,
Cathrine
Det er seriøst den bedste banankage jeg nogensinde har bagt. Tak for det.?
Halvere man også mængden af bagepulver til en halv portion banankage ??
Hej Tina
Ja, du halverer alle ingredienser 🙂
God bagelyst,
Cathrine