Cheesecake med solbærmarmelade og pistacienødder

Cheesecake, ostekage, ostelagkage. Kært barn har mange navne, og lige netop kombinationen af en sprød kiksebund, en fløjsblød ostecreme og syrlig marmelade, sirup eller syltetøj på toppen står mit hjerte nært. Jeg er kæmpefan af cheesecake! Særligt denne opskrift, som jeg har bagt og nydt et utal af gange. Opskriften kommer nemlig fra Gammel Skovridergaard i Silkeborg, så jeg kan så absolut ikke tage æren for den, hvor meget jeg end gerne ville. For den er god! Rigtig god!

I mit sabbatår arbejdede jeg som tjener på Gammel Skovridergaard. En god og hyggelig tid, hvor jeg udover at arbejde en masse også spiste en masse ostelagkage. Den er de nemlig ret kendte for, så den er en fast del af frokostbuffeten. Jeg elsker, at den her cheesecake er så nem at lave, da den hverken skal bages eller indeholder husblas. Den nemmeste og bedste cheesecake. Jeg har lavet få justeringer i opskriften, som jeg synes, gør ostelagkagen endnu bedre, men ellers er opskriften magen til den populære Gammel Skovridergaard ostelagkage.

8-10 personer
Det skal du bruge:

 • 200 g Digestive kiks
 • 100 g blødt smør
 • 150 g flødeost
 • 0,5 dl flormelis
 • ½ tsk. vaniljepulver
 • 1/4 l piskefløde
 • Solbærsyltetøj (find opskrift her)
 • Pistacienødder

Sådan laver du en cheesecake:

Knus kiksene fint og rør dem sammen med det bløde smør. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af en springform på 18cm. Rør flødeosten med flormelis og vaniljepulver. Pisk fløden stiv og vend den i ostemassen. Fordel ostemassen oven på kiksemassen. Lad ostelagkagen hvile et par timer og gerne til dagen efter. Du kan sagtens lave cheesecaken i god tid og komme den i fryseren indtil, at den skal nydes. Pynt før servering med solbærsyltetøj og hakkede pistaciekerner.

Cheesecake_5 Cheesecake_13

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 comments on “Cheesecake med solbærmarmelade og pistacienødder”

 1. Hej
  Hvor meget solbærsyltetøj er der brugt til denne kage? Er det én omgang af din solbærmarmelade opskrift? Jeg vil nemlig lave den som dessert og gange opskriften op 3 gange og servere i 45 små glas.

 2. Hej
  Hvor meget solbærsyltetøj er der brugt til denne kage? Er det én omgang af din solbærmarmelade opskrift? Jeg vil nemlig lave den som dessert og gange opskriften op 3 gange og servere i 45 små glas. Men jeg er i tvivl om mængden af solbærmarmelade, som jeg skal lave.

  1. Hej Gitte

   Jeg har desværre ikke den afmålte mængder på solbærmarmeladen. Det er lidt en smagssag. Men hvis du har 200-250 g marmelade til hver kage, så er det ikke meget galt.

   God bagelyst,
   Cathrine

 3. Hej Cathrine!

  Jeg overvejer at lave bruge opskriften på ostecremen til at sprøjte på en talkage. Kan man mon det, nu der er husblas i, eller sætter den sig for meget?

  På forhånd tak! Og tak for altid lækre opskrifter 🙂

  1. Hej Aziza

   Jeg vil hellere anbefale dig at bruge ostecremen fra min gulerodskage herinde. Den vil være skøn på en talkage - og den kan du sagtens sprøjte ud 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 4. Hej Cathrine,

  Vil begive mig ud i et kagebord, som det du har på din hjemmeside. Men mht. solbær, hvis disse ikke kan skaffes friske, får man så det bedste resultat med frosne solbær, eller skal jeg ud i at købe en færdig solbærmarmelade?

  1. Hej Ann

   Du kan gøre begge dele - enten lave din egen marmelade med frosne solbær eller købe en færdig marmelade. Begge dele fungerer 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 5. Hej
  God opskrift! Hvis jeg vil lave kagen i en springform på 24cm, hvad tror du så, jeg skal gange opskriften med? Dobbelt op?

  På forhånd tak for svar!

  1. Hej Joan

   Ja, så ville jeg lave x1,5-2. Det er ikke så mega vigtigt, hvordan cheesecaken passer i springformen, da den ikke skal bages. Så du får enten bare en lidt lavere eller lidt højere cheesecake afhængig af din springforms diameter 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 6. Hej Ingeborg

  Cheesecaken med hytteost (som ikke er den her, du har kommenteret på :)) kan du ikke lave uden husblas. Men det kan du med den her cheesecake i det her indlæg - det er en cheesecake uden husblas.

  Jeg kender ikke agaragar, desværre.

  God bagelyst,
  Cathrine

 7. Hej Catrine og tak for alle gode opskrifter!
  Jeg har et spørgsmål til den skønne cheesekake med hytteost. Den er super lækker!
  Er det muligt at lave den uden husblas??
  Hvis ikke:
  Kan man så anvende agaragar?
  Eller er det for besværligt at arbejde med?
  Tak endnu engang !

 8. Tusind tak for meget udfyldende svar 🙂 Jeg kaster mig over bagningen!

 9. Hej Cathrine!

  Tak for en fantastisk blog, som bliver brugt nærmest dagligt herfra.
  Jeg skal holde navngivningsfest for min datter om et par uger, og vil i den forbindelse servere din ostelagkage. Jeg tænker at bage nu, for så at fryse den ned. Tør du den op i køleskab? Og da jeg vil lave en lille kagebuffet, tænker jeg at anrette i portioner, dog ikke i glas, da vi bliver ca 40 personer og jeg ikke har så mange små glas 😉
  Kan jeg bruge en udstikker tror du, evt skære det ud i små firkanter uden at den vil smuldre for meget?
  Håber du vil hjælpe med nogle gode fif 🙂 På forhånd tak!

  Mvh Katinka

  1. Hej Katinka.
   Tusind tak for din kommentar - jeg er glad for at høre, at du har glæde af bloggen.

   Ja, du kan sagtens lave den her cheesecake i god tid og fryse den ned. Jeg vil anbefale, at du venter med at komme solbærmarmeladen på indtil, at den skal serveres - du kan godt komme den på dagen før, men ikke med på frys.

   Du kan med fordel tø din cheesecake op i køleskabet. Tag den op dagen før og tø op i køleskabet natten over. Hvis pladsen er knap i køleskabet, så kan du også sagtens tage den direkte fra frys og tø op ved stuetemperatur - evt direkte på buffetten, hvis den skal stå klar, når gæsterne kommer, og der går lidt tid før, at kagerne skal spises.
   Hvis du laver små portionsanretninger, så kan du evt teste med én kage, hvor længe den skal bruge på at tø op ved stuetemperatur - så ved du hvor længe før, at du skal tage kagen op på dagen.

   Mht. portionsanretning, så vil jeg anbefale dig at bruge en udstikker/kagering. Lav 40 bunde ved at fylde kageringen 40 gange - kun med kiksebunden. Det vil tage lidt tid, men det vil helt sikkert blive flot. Når kiksebunden er lavet, så kan du smøre ostecremen på. Det tror jeg kunne fungere fint. Kanterne bliver ikke knivskarpe på ostecremen så, men det synes jeg altså ikke gør noget. Lidt rustikke kager smager også fantastisk 🙂

   Jeg tænker en udstikker ala den her (affiliatelink): https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22763&bannerid=22011&htmlurl=https://www.bagetid.dk/shop/10-bageudstyr/1293-rund-udstikker-4-cm/

   Sig til, hvis du har flere spørgsmål.
   Og rigtig god navngivningsfest til din datter 🙂
   God bagelyst, Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT