Cheesecake med solbærmarmelade og pistacienødder

5

Cheesecake, ostekage, ostelagkage. Kært barn har mange navne, og lige netop kombinationen af en sprød kiksebund, en fløjsblød ostecreme og syrlig marmelade, sirup eller syltetøj på toppen står mit hjerte nært. Jeg er kæmpefan af cheesecake! Særligt denne opskrift, som jeg har bagt og nydt et utal af gange. Opskriften kommer nemlig fra Gammel Skovridergaard i Silkeborg, så jeg kan så absolut ikke tage æren for den, hvor meget jeg end gerne ville. For den er god! Rigtig god!

I mit sabbatår arbejdede jeg som tjener på Gammel Skovridergaard. En god og hyggelig tid, hvor jeg udover at arbejde en masse også spiste en masse ostelagkage. Den er de nemlig ret kendte for, så den er en fast del af frokostbuffeten. Jeg elsker, at den her cheesecake er så nem at lave, da den hverken skal bages eller indeholder husblas. Den nemmeste og bedste cheesecake. Jeg har lavet få justeringer i opskriften, som jeg synes, gør ostelagkagen endnu bedre, men ellers er opskriften magen til den populære Gammel Skovridergaard ostelagkage.

8-10 personer
Det skal du bruge:

  • 200 g Digestive kiks
  • 100 g blødt smør
  • 150 g flødeost
  • 0,5 dl flormelis
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1/4 l piskefløde
  • Solbærsyltetøj (find opskrift her)
  • Pistacienødder

Sådan laver du en cheesecake:

Knus kiksene fint og rør dem sammen med det bløde smør. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af en springform på 18cm. Rør flødeosten med flormelis og vaniljepulver. Pisk fløden stiv og vend den i ostemassen. Fordel ostemassen oven på kiksemassen. Lad ostelagkagen hvile et par timer og gerne til dagen efter. Du kan sagtens lave cheesecaken i god tid og komme den i fryseren indtil, at den skal nydes. Pynt før servering med solbærsyltetøj og hakkede pistaciekerner.

Cheesecake_5 Cheesecake_13

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Katinka Markussen

    Hej Cathrine!

    Tak for en fantastisk blog, som bliver brugt nærmest dagligt herfra.
    Jeg skal holde navngivningsfest for min datter om et par uger, og vil i den forbindelse servere din ostelagkage. Jeg tænker at bage nu, for så at fryse den ned. Tør du den op i køleskab? Og da jeg vil lave en lille kagebuffet, tænker jeg at anrette i portioner, dog ikke i glas, da vi bliver ca 40 personer og jeg ikke har så mange små glas 😉
    Kan jeg bruge en udstikker tror du, evt skære det ud i små firkanter uden at den vil smuldre for meget?
    Håber du vil hjælpe med nogle gode fif 🙂 På forhånd tak!

    Mvh Katinka

    1. Hej Katinka.
      Tusind tak for din kommentar – jeg er glad for at høre, at du har glæde af bloggen.

      Ja, du kan sagtens lave den her cheesecake i god tid og fryse den ned. Jeg vil anbefale, at du venter med at komme solbærmarmeladen på indtil, at den skal serveres – du kan godt komme den på dagen før, men ikke med på frys.

      Du kan med fordel tø din cheesecake op i køleskabet. Tag den op dagen før og tø op i køleskabet natten over. Hvis pladsen er knap i køleskabet, så kan du også sagtens tage den direkte fra frys og tø op ved stuetemperatur – evt direkte på buffetten, hvis den skal stå klar, når gæsterne kommer, og der går lidt tid før, at kagerne skal spises.
      Hvis du laver små portionsanretninger, så kan du evt teste med én kage, hvor længe den skal bruge på at tø op ved stuetemperatur – så ved du hvor længe før, at du skal tage kagen op på dagen.

      Mht. portionsanretning, så vil jeg anbefale dig at bruge en udstikker/kagering. Lav 40 bunde ved at fylde kageringen 40 gange – kun med kiksebunden. Det vil tage lidt tid, men det vil helt sikkert blive flot. Når kiksebunden er lavet, så kan du smøre ostecremen på. Det tror jeg kunne fungere fint. Kanterne bliver ikke knivskarpe på ostecremen så, men det synes jeg altså ikke gør noget. Lidt rustikke kager smager også fantastisk 🙂

      Jeg tænker en udstikker ala den her (affiliatelink): https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=22763&bannerid=22011&htmlurl=https://www.bagetid.dk/shop/10-bageudstyr/1293-rund-udstikker-4-cm/

      Sig til, hvis du har flere spørgsmål.
      Og rigtig god navngivningsfest til din datter 🙂
      God bagelyst, Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018