Luksus solbærsnitter med chokolade

Solbær er ét af den danske sommers sundeste bær. Det er fyldt med C-vitaminer og antioxidanter, som vores krop og immunforsvar elsker – og så smager de så godt. Derfor har jeg spist store håndfulde af de lækre bær, og alle dem, jeg ikke kunne nå at spise, har jeg kommet i fryseren. Så nu er min fryser praktisktalt fyldt med solbær. Heldigvis giver det kun endnu større grund og lyst til at bage luksus solbærsnitter. Min kæreste er glad for snitter – og det er jeg også. Det er én af grundene til, at du allerede kan finde opskriften på hindbærsnitter og jordbærsnitter herinde. Efter at fryseren blev fyldt op med solbær, foreslog min kæreste, at en hjemmebagt snitte med solbærmarmelade kunne være lækkert. Og for at toppe den almindelige snitte, så kom han med ideen om dobbeltlag. Den perfekte luksussnitte med dobbeltlag af en let syrlig solbærmarmelade og sød chokolade på toppen. De her solbærsnitter er tæt på perfektion i mine øjne. Sprøde, søde og syrlige elementer. Helt perfekt til eftermiddagskaffen eller til at imponere dine gæster, hvis du skal lave en kagebuffet. Solbærsnitterne er nemme at bage, og portionen kan let ganges op, hvis de skal nydes af mange.

12-15 stk.
Det skal du bruge:

 • 300g hvedemel
 • 75g mandelmel
 • 250g smør
 • 120g flormelis
 • 2 æg
 • Et nip salt
 • ½ tsk. vaniliepulver
 • 50g chokolade – jeg brugte både hvid- og mælkechokolade, men brug din favoritchokolade

  Solbærmarmelade:

 • 450g solbær
 • 150-200g rørsukker
 • ½ tsk. vaniliepulver eller kornene fra en halv vaniljestang

Sådan bager du luksus solbærsnitter

Solbærmarmelade
Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre til solbærrene er kogt ud og saften er reduceret. Det tager ca. 15 minutter. Skold et glas og kom solbærmarmeladen heri. Køl af og opbevar i køleskabet.


Solbærsnitter

Ingredienserne til dejen blandes og æltes godt sammen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter i køleskabet. Del dejen i tre lige store portioner og rul hver portion ud til en firkantet plade på ca. 3 mm i tykkelsen. Sørg for at pladerne er nogenlunde lige store og samme form, da de skal ligges ovenpå hinanden efter bagningen. Hvis du har svært ved at få det øverste stykke bagepapir af dejen, uden at dejen følger med, så kan du give dejpladen få minutter i fryseren – så er bagepapiret nemt at fjerne. Bag pladerne på 200 grader i 10-15 minutter til de er gyldne. Når pladerne er helt afkølet smøres den ene med solbærmarmelade. Den anden plade kommes ovenpå, og smøres også med solbærmarmelade. Læg den sidste dejplade ovenpå. Stik solbærsnitter ud med en rund udstikker. Min udstikker måler 6cm. Smelt og temperere chokoladen og pynt dine solbærsnitter. Server til en god kop kaffe.


Tip:
Dejen og solbærmarmeladen kan sagtens laves dagen i forvejen. Lad det køle i køleskabet natten over. Dagen efter rulles dejen ud og bages. Så kan du have friskbagte solbærsnitter en lille times tid efter.

Solbaersnitter_13

Solbaersnitter_3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 comments on “Luksus solbærsnitter med chokolade”

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT