Chiagrød med solbærkompot

Chiagrød er en sund og nærende morgenmad, der forberedes aftenen før, så morgenen kan bruges på at nyde maden. Hvis du har ekstra travlt kan chiagrøden tages med i tasken og nydes senere. Chiafrø er fyldt med protein, fibre og sunde fedtsyrer, så de giver en god mæthed og giver kroppen sundhed fra morgenstunden. Sammen med solbærrenes vitaminer og antioxidanter er det et perfekt måltid. Solbærkompotten tilføjer chiagrøden sødme og smag. Server chiagrøden til morgenmad eller som en sund dessert. Jeg elsker chiagrød om morgenen – det holder mig mæt længe, og så er det altså lidt som at spise dessert til morgenmad. Jeg har også tidligere delt en opskrift på chiagrød herinde. Den version er lidt sødere grundet dadlerne, og så er det også ret lækkert, at chiafrøene er blendet. Spis grøden som den er eller top den med nødder og frisk frugt.

Det skal du bruge:

Chiagrød

  • 100g neutral yoghurt
  • 50g mandelmælk el. almindelig mælk
  • 15g chiafrø
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 tsk. citronsaft (kan udelades)
    Solbærkompot
  • 4dl solbær
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. frisk revet ingefær
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • 2 stjerneanis
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 2-4 spsk. honning

Sådan laver du chiagrød med solbærkompot:
Kom alle ingredienserne til chiagrøden i en skål og rør det sammen. Dæk grøden til og stil den på køl i et par timer eller til dagen efter.

Kom alle ingredienserne til solbærkompotten i en gryde. Varm kompotten op og lad den simre til solbærrene brister efter ca. 10-15 minutter. Smag til. Skold et glas med kogende vand. Hæld vandet fra og kom den varme solbærkompot i. Kom låg på og opbevar kompotten i køleskabet.
Om morgenen kommes der 1-2 spsk. solbærkompot på chiagrøden inden, den nydes som en god start på dagen.

Tip: Der er solbærkompot nok til flere dages chiagrød. Solbærkompotten smager også dejligt på friskbagt brød, på yoghurt eller pandekager. Solbærkompotten kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet. Tilsæt atamon hvis du laver en større portion, der skal kunne holde sig længere end en uge.

Chiagroed_9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 comments on “Chiagrød med solbærkompot”

  1. Jeg har lige lavet chiagrøden med solbær kompot. Den blev noget flydende synes jeg. Jeg tredoblede portionen da det var til hele familien. For at gøre den tykkere er det så flere chiafrø der skal i ?
    Ellers mange gode opskrifter du har ig som jeg jævnligt benytter - særlig din “snaskede kanelsnegle” er jeg glad for. Tak for en god og inspirerende hjemmeside.

  2. Hej Cathrine

    Tak for svar igår i forhold til mit spørgsmål.
    Købte chia frø igår, og gjorde som der står i denne her opskrift, men ingenting er sket over natten.
    Imorges var det bare skyr med chia frø i. Ikke fordi det smagte dårligt, men det var jo ikke lige helt det der var meningen.
    Kan det have noget at gøre med måden jeg opbevarede det på i køleskabet?
    Jeg lavede det i en skål, og puttede staniol over. Skålen var helt dækket, men det kan jo godt have fået lidt ilt alligvel?
    Eller skulle det ikke have noget at sige? Var ellers meget omhyggelig med at måle det du have skrevet. æv...
    Hilsen fra Maria

    1. Hej Maria.
      Det lyder godt nok mærkeligt! Det har jeg aldrig hørt om eller oplevet før. Hvilke chiafrø har du købt?

      Nej, det har ingen betydning, hvordan du opbevarer det i køleskabet.

      Prøv lige at tage en spsk. chiafrø og kom i et glas vand - gelerer det ikke?

      Mvh. Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT