Hjemmebagte bløde burgerboller

Jagten på den perfekte opskrift på hjemmebagte burgerboller har været lang. Jeg vil have en burgerbolle, der er blød, luftig og som smager en smule sødt, så det klæder burgerens ofte salte og sprøde indhold. Nu er det endelig lykkedes. Den her opskrift på burgerboller giver en blød bolle med en perfekt blød krumme. Det lykkedes, da jeg overgav mig til hvedemelet og ikke blev fristet til at komme groft mel i. Når jeg bager brød, så kommer jeg (næsten) altid noget fuldkornsmel i dejen. Det gør jeg primært fordi, at jeg elsker smagen, men også fordi at fuldkornsmel giver meget mere mæthed og sundhed.

Men burgerbollen fik altså lov til at undvære fuldkornene, og blev bagt på god, økologisk hvedemel. Og de blev lige som jeg gerne ville have. Hjemmebagte burgerboller er hurtige at bage selv, og så smager de langt bedre end den købte udgave.

10 store burgerboller
Det skal du bruge:

 • 400 g lunken vand
 • 25 g gær
 • 700 g hvedemel
 • 50 g sukker
 • 50 g blødt smør
 • 10 g salt
 • 1 æg til at pensle med
 • Sesamfrø + lidt salt

Sådan bager du bløde og luftige burgerboller:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt dejen til den er samlet. Det tager omkring 5 minutter. Kom nu det bløde smør i og ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålen i røremaskinen eller bordet. Dæk skålen med husholdningsfilm og derefter et viskestykke, og lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur.

Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 10 stykker. Form hvert dejstykke til en bolle ved at folde siderne ind over hinanden hele vejen rundt. Her kan du se en video af, hvordan du gør. Stil burgerbollerne med foldningerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad burgerbollerne hæve i 15 minutter. Tryk bollerne flade med håndfladen til den ønskede størrelse. Lad bollerne efterhæve i yderligere 45-60 minutter. Pisk et æg sammen og pensl bollerne, og drys med sesamfrø og lidt flagesalt. Bag burgerbollerne ved 200 grader over/undervarme i ca. 15 minutter.

Tip: Da burgerbollerne er bagt med gær, så smager de bedst friskbagte, men du kan sagtens spise dem dagen efter, hvis du pensler dem med vand og luner dem i ovnen ved 200 grader. Burgerbollerne kan også fryses ned og lunes inden servering.

Burgerboller_3Burgerboller_8 Burgerboller_7Burgerboller_9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

22 comments on “Hjemmebagte bløde burgerboller”

 1. De her burgerboller er de lækreste jeg kender! Laver aldrig nogen andre. Har anbefalet dem til alle jeg kender 🥳

 2. Hej Cathrine

  Jeg skal i weekenden til frokost servere burgere med disse + dine brioche boller. Jeg havde tænkt at koldhæve dejen og bage om formiddagen, men det kan jeg se, at du skriver ikke er muligt.

  Hvordan gør jeg det bedst, hvis jeg ikke kan nå at lave 2 gange boller fra bunden om morgenen?
  Kan jeg forme og hæve bollerne og fryse dem over natten?

  Tusind tak på forhånd for hjælpen!
  Knus Julie

  1. Hej Julie

   Hvis du gerne vil koldhæve dejen, så skal du bruge 10 g gær i stedet. Så ville jeg lade dejen koldhæve i en bøtte, forme dem dagen efter og lade dem efterhæve inden bagning 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 3. Jeg planlægger at bage disse her en af dagene.
  Vil de mon blive bedre af at blive bagt på bagestålet? Eller vil det ikke gøre noget godt for disse boller?

  1. Hej Sandra

   Nej, det har ikke nogen speciel effekt, når du gerne vil bage en blød gærbolle 🙂 Jeg bager det bare på en almindelig bageplade. Der er ingen grund til at lade ovnen varme op så længe 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 4. De er helt perfekt Cathrine! Tror det er smart at lige lade dem hæve lidt hvor de er runde. Jeg har altid trykket mine boller flade med det samme, måske det også var derfor de her er bedre og luftigere end de plejer. Tak for opskrift!! En klar keeper 🙂

 5. Lavede de her i går fra din bog Bagværk - de var virkelig nemme at lave, og er simpelthen de bedste burgerboller jeg har smagt! Tak for opskrift.

 6. Hej. Jeg er lidt nysgerrig på om dejen kan koldhæves? Jeg vil gerne kunne lave den klar om aftenen og bage dem næste dag.

  1. Hej Charlene

   Det kan den ikke. Men hvis du har lidt erfaring med koldhævning af deje, så kan du lave lidt justeringer, og så vil det fungere 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 7. […] Hjemmebagte burgerboller er så nemme at lave, og så får de din burger til at smage så meget bedre. Burgerboller skal være bløde og luftige, og så må de gerne smage en smule sødt og lidt af smør, så de klæder det sure, sprøde og umamirige indhold. Lige netop sådan er de her hjemmebagte, bløde burgerboller. Burgerbollerne er bagt på speltmel, fordi at jeg synes, at det giver burgerbollerne meget mere smag samtidig med, at de mætter mere. Hvis du foretrækker en hel lys og luftig burgerbolle, så finder du en opskrift på det lige her. […]

 8. Jeg har haft præcist samme oplevelse som dig. Mine brød opskrifter handler altid om, hvor meget fuldkorn kan der komme i, men da jeg så hos Meyers madhus prøvede burger boller med smør, sukker, alm. Hvedemel ...

  1. Ja, så kan man ligesom ikke rigtigt vende tilbage til den grove version igen, vel? 🙂 Skidt pyt - jeg spiser masser af fuldkorn ved så mange andre måltider, så jeg nyder den lyse og bløde burgerbolle en gang i mellem. Det håber jeg også, at du gør. 🙂

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT