Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud

11

Det er så skønt, når I skriver og efterspørger en eller flere opskrifter. Det giver mig en fornemmelse af, hvilke opskrifter I leder efter herinde på bloggen, og som I gerne vil have mit bud på. Flere af jer har efterspurgt en opskrift på koldhævede gulerodsbrud, da det giver en større fleksibilitet i, hvornår man kan nyde friskbagte gulerodsbrud. Med den her opskrift har du nu også mulighed for at servere lune, bløde og lækre gulerodsbrud til morgenmad eller brunch uden at skulle stå alt for tidligt op.

Generelt nyder jeg at koldhæve mit hjemmebagte brød. Det gør brødet lettere fordøjelig og giver det en endnu bedre smag. Jeg er nu stadig meget glad for smagen i de her bløde gulerodsbrud og de grove gulerodsbrud, men de her koldhævede gulerodsbrud er bagt med endnu mindre gær, og det klæder dem absolut. De bedste og nemmeste koldhævede gulerodsbrud, som er bløde og lækre.

12 stk.
Det skal du bruge:

  • 300 g koldt vand
  • 10 g gær
  • 25 g sukker
  • 200 g sigtet speltmel
  • 300 g hvedemel
  • 7 g salt
  • 40 g blødt smør
  • 2 store gulerødder, groft revet
  • 75 g solsikkekerner
  • 1 æg

Sådan bager du koldhævede, luftige gulerodsbrud:
Dag 1: Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst. Kom mel og salt i og ælt til dejen er smidig og glat. Du kan sagtens ælte dejen på bordet, da den er ret fast. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen. Kom dejen i en skål og dæk den til med et låg eller husholdningsfilm. Lad dejen hæve 30 minutter ved stuetemperatur inden, at du kommer den i køleskabet.

Dag 2: Vend dejen ud på bordet. Lav en fordybning i midten og kom groft revet gulerod, solsikkekerner og æg i. Fold dejen ind over fyld og hak dejen i mindre stykker med en dejspatel eller paletkniv. Du kan se, hvordan du laver og former gulerodsbrud i videoen nedenfor. Tag dej fra i ønsket størrelse og placer det på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom husholdningsfilm og et viskestykke over gulerodsbruddene og lad dem efterhæve i 60 minutter. Tænd ovnen på 220 grader varmluft og bag gulerodsbrudene i 12-15 minutter til de er gyldne. Jeg bager to plader af gangen i 2 og 4 rille i ovnen.

Tip: Dejen kan hæve 10-20 timer i køleskabet afhængigt af, hvordan bagningen passer dig bedst.

Note: Dejspatelen, jeg bruger i videoen, er den her fra Bagestålet

Indlægget indeholder affiliatelink.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Ida

    Hej, kan se du har flere opskrifter på gulerodsbrud. Hvilken én vil du anbefale? Det gør ikke så meget med hvilken slags mel de er lavet. Skal nemlig lave dem til en fødselsdag, så vil gerne benytte den bedste opskrift du har 😜

  2. Katrine

    Hej Cathrine
    Jeg elsker dine opskrifter.
    Jeg har dog flere gange undret mig over, hvorfor smørret først skal æltes i til sidst – hvordan kan det være?
    Spørgsmålet er blot af ren nysgerrighed.

  3. Hej Katrine.
    Smørret ælter jeg først i til sidst, da jeg gerne vil have skabt en god og stærk glutenstruktur i dejen først. Hvis jeg ælter dejen i med det samme, så er det langt mere svært at ælte dejen ordentligt, og dejen bliver også varm, så smørret smelter 🙂

    Mvh. Cathrine

  4. Tine

    Jeg nyder virkelig stor glæde af dine opskrifter, som aldrig slår fejl! Jeg har en rest squash og mit spørgsmål går på om du tror jeg kan skifte halvdelen af guleroden ud med squash ? Eller bliver det for “vådt”
    Mvh Tine

  5. Charlotte Tue

    Hej Cathrine,

    Tak for at dele opskriften. Det er nogle virkelig lækre gulerodsbrud! De vækker stor glæde når mødregruppen er på besøg 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018