Tag med mig på job i en uge - mit arbejde som selvstændig

Jeg har lovet det længe - at skrive lidt om, hvad jeg egentligt laver. Hvad jeg arbejder med, og hvordan jeg får tiden til at gå. Der er i særdeleshed mange, der har taget samme uddannelse som jeg, der er nysgerrige på at høre, hvad jeg egentligt arbejder med. Og det vil jeg virkelig gerne dele lidt omkring. For hvis man kigger her og på min Instagram, så ligner det, at jeg mest af alt bager dagen lang. Det er også virkeligheden flere af ugens dage i de fleste uge, men mit arbejde består også af så meget mere.

Jeg arbejder til dagligt selvstændigt i min egen lille virksomhed, som jeg startede, da jeg var færdig med at studere i januar 2015. Jeg har en Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Sundhedsfremme, forebyggelse og formidling, som jeg læste i Århus. Jeg var så glad for både studiet og min uddannelse, som jeg har brugt i høj grad efterfølgende. Det var under min uddannelse, at jeg blev opslugt af børns spisevaner, smagspræferencer og kræsenhed. Det emne skrev jeg min bachelor om. Jeg skrev efterfølgende min børnebog 29 Nye Venner ud fra den viden, som jeg havde fået, mens jeg skrev min bachelor. Et emne, som jeg stadigt arbejder en del med, da jeg holder en del foredrag omkring det.

Min kærlighed og nysgerrighed for madlavning og i særdeleshed bagning har jeg mere eller mindre altid haft. Under mit studie var jeg fast besluttet på, at jeg ville arbejde selvstændigt, når jeg var færdig med at læse. Derfor startede jeg bloggen her i februar 2013. Bloggen skulle være mit visitkort, når jeg var færdig med at studere. Mit startskud til en selvstændig virksomhed. Og det har den været. Mellem to barsler har jeg fået bygget min lille virksomhed op, så jeg i dag har præcis den hverdag, jeg næsten ikke turde drømme om.

Udover at blogge og udvikle opskrifter, så arbejder jeg også på en del andre freelance-projekter. Nogle uger sidder jeg på mit kontor foran min computer det meste af ugen. Skriver opskrifter, blogindlæg, planlægger og forbereder foredrag om børns spisevaner, kræsenhed og smagspræferencer, eller arbejder på et helt tredje projekt. De færreste uger er ens, og det elsker jeg. Nedenfor kommer I med mig på job i en uge, der ret fint beskriver nogle af de arbejdsopgaver, jeg arbejder med. Derudover arbejder jeg i øjeblikket på at lave en ny Mad og Måltidspolitik for Silkeborg Kommunes dagplejere - et spændende projekt som forhåbentligt kommer til at sætte fokus på, at madglæde og madmod hos små kan styrkes på så mange forskellige måder.

Mandag og tirsdag:
ArlaFonden har den sejeste lejrskole! MADlejr på Helnæs er en lejrskole for 6. og 7. klasser, hvor de kommer i en uge og lærer alt om madlavning, råvarer, tilberedning og meget mere. Et fantastisk sted, som jeg har været tilknyttet de seneste to år. Her arbejder jeg som vikar, hvis der er brug for en ekstra hånd af og til. Eleverne laver alt maden selv, og min fornemmeste opgave er at guide dem, lære dem om råvarer, madlavning, smage og tilberedning. Et fuldstændigt fantastisk sted, hvor eleverne får så meget viden og erfaring med fra.

Onsdag:
Jeg var i køkkenet det meste af dagen og lavede smagsprøver til  små 2500 mennesker, som Mammen Mejerierne skulle have med på Messe. Jeg udvikler opskrifter for Mammen Mejerierne med deres lækre oste. Et par af opskrifterne skulle laves til et væld af smagsprøver. Hvis du endnu ikke har prøvet at bage de her sprøde kiks med ost og timian, så finder du opskriften lige her.

Torsdag:
Jeg er blevet virkelig glad for at tage billeder. Udover at tage mine egne billeder til mine opskrifter, så tager jeg også produktfotos for forskellige virksomheder. Torsdag besøgte jeg Mammen Cheese for at tage billeder af en af deres oste.

Fredag:
Efter en begivenhedsrig uge var jeg tilbage på min pind på kontoret. Dagen startede med, at jeg skrev det her blogindlæg færdig til jer, som jeg havde bagt og taget billeder af ugen forinden. Jeg bruger i øjeblikket også en del tid på at opdatere min Pinterest, som har været forsømt alt for længe. Det giver et fint, visuelt overblik over bloggens opskrifter. Inden at weekenden bankede på, fik jeg mig forberedt til et møde, jeg skulle til hos Valsemøllen om mandagen. Det møde kommer I til at høre mere til. Og sådan går en uge så hurtigt...

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 comments on “Tag med mig på job i en uge - mit arbejde som selvstændig”

 1. Dine opskrifter ser rigtig spændende ud. Har ledt efter opskrift på surdej, som jo indgår i meet af et langtidshævede brød.

  Mvh. Rikke

  1. Hej RIkke

   Lige om lidt så udgiver jeg en E-bogen om surdej. Der finder du en opskrift på surdej, så du også kan komme til at bage de fantastiske brød 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT