Den bedste brownie – blød, svampet og fudgy

Svampet, fudgy, svampet, fudgy? Jeg har svært ved at bestemme mig, når jeg skal sætte ord på, hvordan jeg synes, at en chokoladebrownie skal være i konsistensen. Hvordan den skal smage? Det er jeg ikke i tvivl om – brownie skal smage af chokolade og en lille smule salt. Men konsistensen er også vigtig. Meget vigtig endda. En rigtig god brownie skal (ifølge mig) ikke være for tør, blød eller sprød. Jeg drømmer om en let sprød top og bund, svampet midte – gerne en smule underbagt, og en fudgy og blød konsistens, når jeg tager en bid. Men kan det overhovedet lade sig gøre? Jeg satte mig for at gøre et forsøg på at lave en opskrift, der netop kunne give mig verdens bedste brownie. Syv forsøg tog det! Heldigvis kunne de seks første brownier også sagtens spises, så jeg indrømmer gerne, at den seneste tid har været lidt ekstra chokoladerig herhjemme.

Opskriften er fundet. Den allerbedste brownie, jeg nogensinde har bagt. Brownien er nem at bage. Det eneste du skal huske er at følge opskriften. Og holde øje med ovnen. Brownien må endelig ikke bage for længe. Der må gerne være en smule blød kagedej på gaflen, når du stikker i midten. Den skal nok sætte sig, når den køler. Verdens bedste brownie (i alt beskedenhed, selvfølgelig) kan sagtens bages dagen eller to dage i forvejen. Det bliver den ikke dårligere af. Men den smager nu også godt lun og friskbagt…

6-8 personer
Det skal du bruge:

Sådan bager du verdens bedste brownie:
Tænd ovnen på 170 grader over/undervarme. Hak chokoladen i mindre stykker og smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. I en anden skål piskes æg og sukker hurtigt sammen. Pisk i 30 sekunder på høj hastighed med en håndmixer. Vend chokolademassen i ægge/sukkerblandingen og rør det forsigtigt sammen. Bland mel og kakao sammen og sigt det ned i dejen. Kom salt i og rør det hele sammen til en homogen dej. Smør springformen med smør eller kom et stykke bagepapir i. Hæld dejen i formen og bag brownien i ca. 20-25 minutter. Mærk gerne i kagen efter 15 minutter, så du ikke risikerer at bage den for meget. Der skal gerne være en smule våd kagedej på gaflen, når du stikker ned i midten. Kagen skal nok sætte sig, når den køler. Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tip: Kagedejen smager også godt inden, at den bliver bagt!

Note: Hvis du bager 2,5-3 x portionen, så passer det i en bageform på ca. 25 x 30 cm.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skriv et svar til Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache – Cathrine Brandt Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

57 comments on “Den bedste brownie – blød, svampet og fudgy”

  1. Hej Cathrine,
    Jeg skal bage din lækre brownie i næste weekend, og vi bliver 14-16 personer. Ville du lave portionen dobbelt eller tredoblet? Hvis det er tredobbelt, har jeg en bageform på 25x30 cm, som du anbefaler.
    Hvor længe tænker du i så fald, den skal bages? (Har tænkt mig at bage den dagen før servering) ☺️

    1. Hej Katrine

      Ja, jeg ville bage i en 25x30 cm form. Du kan tage udgangspunkt i bagetiden i opskriften - og så må du stikke i den løbende for at finde den rette bagning.

      God bagelyst,
      Cathrine

  2. Hej Cathrine
    Nu har jeg prøvet din brownie flere gange og hver gang er den total ubagt efter 25 min. Prøver så at give den mere, men samme resultat. Ved simpelthen ikke hvad jeg gør forkert. Giver den 170 grader over/ underarme
    Hilsen Berit

    1. Hej Berit

      Hvilken slags form/materiale bager du den i? Og er størrelsen på formen den samme, som der er angivet i opskriften? Dernæst kan ovnens over/under varme svinge meget. Måske din ikke bliver så varm som min. Prøv med varmluft i stedet. Og ellers bager du jo bare brownien til den har sat sig, og du kun får fugtige kagekrummer med retur, når du stikker i den.

      God bagelyst,
      Cathrine

  3. Hej,
    Jeg skal bage denne brownie til vores barnedåb til 70 mennesker.
    Jeg vil bage kagen i en original bradepande fra ovnen (35x45 cm), hvor mange portioner vil du mene passer til den størrelse?

  4. Helt igennem lækker kage. Jeg prøvede at tilsætte appelsin skal fra to appelsiner. Det var virkelig lækkert. Det smagte af en plade orange chokolade. Så ville lige give tippet videre.

  5. Hej Cathrine
    Jeg skal begive mig ud i en talkage til min datters fødselsdag på lørdag, men hun kan ikke tåle æg.
    Har du et foreslag til hvad jeg kan erstatte æg med i denne opskrift? 🙂

    Mvh. Cecilie

  6. ABSOLUT den bedste brownie opskrift - den smager himmels og har nøjagtig den fugtighed og rigtige chokoladesmag en brownie skal ha'! Har bagt den om og om igen til stor glæde for familie og gæster!

    1. Hej Emilie

      Det har jeg simpelthen ikke testet. Umiddelbart ja. Men brownien er virkelig, virkelig god efter frost, når den er bagt. Så det er også en mulighed.

      God bagelyst,
      Cathrine

  7. Jeg undrede mig også over de 20g mel. Og min kage fik 25 min i ovnen. Jeg kiggede til den efter 15 og 20 min. Vurderede at den ikke var færdig. Tog den ud efter 25 min, og da den var kold og jeg prøvede at skære var dem flydende indeni. Meget mærkeligt.
    Jeg har ellers normalt en varm ovn så jeg forstår faktisk ikke hvad der er gået galt.
    Måtte prøve at gi den en tur mere i ovnene. Så må vi se. Den bliver simpelthen nødt til at være mere fast i midten.

    1. Hej Maria

      De 20 g mel er helt rigtigt.

      Hvilken form har du bagt brownien i? Det kan påvirke bagetiden meget.

      Du skal kunne stikke i midten af kagen, og så skal der kun følge fugtige kagekrummer med - men ikke rå dej 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  8. Har netop også undret mig over det med smøret ☺️.

    Plejer at bage den fra nettet, men
    nu har jeg bogen og bruger den. Chokolade/smør blandingen er noget mere tyk når jeg bruger bogopskriften (selvfølgelig), men det vil vise sig om det gør en stor forskel på smag og konsistens af den færdige kage.

  9. Hej
    Jeg har din bog bagværk, hvor opskriften også står, men har tidligere brugt denne. Jeg studsede over at opskriften står dobbelt i bogen, men at smørret er ændret? I denne opskrift skal der 70 g smør i, og i bogen hvor forholdene ellers står dobbelt, skal der “kun” 40 g smør i?
    Er der en grund til dette? 😀

    1. Hej Mia

      Ja, det er helt korrekt. Der er simpelthen smuttet et "1" i trykken. MEN! Brownien i BAGVÆRK er testet flere gange, og du får en virkelig dejlig brownie med den opskrift også 🙂 Den er mere fudgy - kommer du mere smør i, så bliver konsistensen mere svampet. Så det afhænger af, hvad du bedst kan lide 🙂

      God bagelyst,
      Cathrine

  10. Hej,
    Jeg vil lave den i en bradepande og x 4 opskriften. Men er i tvivl om hvor lang tid jeg skal give den i ovnen ? Håber på et hurtigt svar da jeg skal bage den i morgen 🙂 🙂

    1. Hej Betina

      Det er så svært for mig at svare på, da jeg ikke kender størrelsen på din bradepande. Jeg vil anbefale dig, at du starter med 15-20 minutter. Hold godt øje med den herefter. Stik i den undervejs - når der kun kommer fugtige kagekrummer med, så er den færdig.

      God bagelyst,
      Cathrine

  11. Perfekt. Tak for svar. Den skal bruges som bogstavkage til min datters barnedåb, sp skal have lavet en pisket ganache til i enten mørk eller mælkechokolade. Mængdemæssigt hvad tænker du så passer til 4x opskriften?

  12. Hej.
    Hvis jeg skal bage den i en form der er 28*38, tror du så ikke 3,5x portion er passende- eller mere?

  13. Hej,
    Jeg vil give mig i kast med din opskrift imorgen til min lillesøsters fødselsdag.
    Skal lave en hel bradepande, hvor mange gange skal den så ganges og hvor længe vil du tro den skal have i ovnen for den stadig er blød og lækker?

    1. Hej Sofie

      Hvis du skal bage en hel af ovnens bradepande, så vil jeg mene, at du skal bage portionen x 4.

      Bag den i 15 minutter først og tjek til den. Der må gerne sidde fugtige kagekrummer, når du stikker i kagen - så er den færdig. Kagen har kun godt af at stå mindst et par timer og gerne til dagen efter før, at den spises.

      God bagelyst,
      Cathrine

  14. Mmm den ser altså lækker ud!
    Tror du, jeg kan udskifte hvedemel med mandelmel eller lignende glutenfrit mel - eller måske helt udelade det? Så kan jeg nemlig bage den til mine kageglade kollegaer, hvoraf et par stykker er glutenallergikere.

    1. Hej Sille
      Du kan godt udskifte det med en glutenfri variant eller udelade det. Melet er med til at give en smule opbagning og sammenhæng, men jeg har tidligere bagt den uden, og det var også super godt 🙂

      Du bliver årets kollega så 😉

      God bagelyst,
      Cathrine

  15. Hej Cathrine
    Skal bage brownie til studenterfest til 35 mennesker, hvor meget anbefaler du kagen gange op, og i hvilken str. form ville være bedst?
    KH Hanne

    1. Hej Hanne

      Jeg beklager, at jeg ikke nåede at vende tilbage til dig i tide. Jeg har holdt sommerferie sammen med min familie 🙂
      Jeg håber, at du fik bagt brownien, og at den var en succes blandt studenterne 🙂

  16. Bare lige til info....lavede den gange 4 i en stor bradepande og den blev helt igennem fantastisk. Jeg stak stykkerne ude i hjerter og så var begge piger mere end tilfredse med deres fødselsdagskage. Igen tak herfra. Kh Rikke

    1. Hej Rikke.
      Tusind tak for feedback - det er så brugbart for mig og de andre, der følger med 🙂

      Sikken en portion kagedej, du har haft gang i 😉 Ikke dårligt!
      Jeg er glad for, at kagen bragte lykke!

      Hav en dejlig dag
      Cathrine

  17. Tusind tak Cathrine. Jeg bager enten to mindre eller en stor. Nu har jeg i hvert fald noget at gå ud fra. Ha det godt.

  18. Elsker denne brownie.....jeg skal lave en kæmpe en til dobbelt fødselsdag i weekenden......Børnenes eget ønske ! Hvor mange gange vil du gange den op til en bradepande ? Tak for en inspirerende blog, kære Cathrine

    1. Hej Rikke Eline.
      Det glæder mig så meget at høre, at den her brownie er blevet børnenes favorit 🙂

      Jeg tænker, at du skal gange den op med 4. Men jeg tror, at du med fordel kan bage den i 2 mindre forme fremfor én stor brandepande. Jeg har bagt dobbelrportion i en form, der måler ca. 25x35 cm, og det fungerede godt. Kagen blev 2-3 cm høj, og jeg bagte den lidt kortere tid end angivet i opskriften.

      God bagelyst. Og rigtig god fødselsdagsweekend 🙂

    1. Den er også helt fantastisk.
      Jeg har pyntet den med Valrhona Dulcey chokolade (jeg har lagt et direkte link i opskriften til chokoladen nu) og friske ribs. 🙂

    1. Hej Elisabeth.
      Det er 13 cm i diameter 🙂 En lille form, men kagen rækker til 6-8 personer. Du kan selvfølgelig lave dobbelt portion og bage den i en større form - 24-26 cm, tænker jeg. Kagen kan sagtens fryses. Jeg har netop lavet en ny opskrift, hvor du skal bruge brownie, så lidt brownie i fryseren kan du blive glad for 😉

      God weekend!

    1. Hej Lykke.
      Nej, jeg har endnu ikke prøvet at fryse den. Jeg har et stykke i overskud fra da jeg bagte den i weekenden - det prøver jeg lige at smide i fryseren. Så hører du fra mig i morgen.
      Men jeg er nu helt sikker på, at du sagtens kan fryse den, og at den forsat er rigtig lækker efter optøning.

    2. Først og fremmest tak for dit spørgsmål, Lykke. Det gav mig en undskyldning for at spise brownie fra morgenstunden 😉

      Kagen er meget fryseegnet. Den er stadig lækker og svampet, når den er tøet op.

      God weekend,
      Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT