Klassisk chokoladekage med chokoladefrosting

6

Når kagen bare skal være helt klassisk og lige som man kender den. Oftest bager jeg svampede brownies, der er tunge og konfektagtige i konsistensen. Men da vi skulle have besøg af et hold venner med børn, tænkte jeg, at en helt klassisk chokoladekage ville være et hit. Og det må man sige, at den var. Kagen blev spist rub og stub, og det er jo altid et skulderklap. Jeg havde toppet chokoladekagen med en blød og lækker chokoladefrosting for at gøre den endnu mere uimodståelige (hvis du spørger mig), men du kan altså sagtens spise kagen uden frosting, eller smøre den med helt klassisk glasur, hvis du foretrækker det. Du kan også dele kagedejen i to 13 cm springforme, og pynte den ene med chokoladefrosting og den anden med karamel lavet af kondenseret mælk. Det kan købes i de fleste dagligvarer butikker.

Kagen er nem at bage, hvis du er i sommerhus eller en anden hyggelig ferie. Mål alle de tørre ingredienser af hjemmefra – sukkeret skal være for sig selv. Så kan du nøjes med at købe smør, mælk og æg, når lysten til at bage (og spise) kage melder sig.

Det skal du bruge:

 • 5 dl hvedemel
 • 300 g smør
 • 3 dl rørsukker
 • 100 g kakao
 • 5 æg
 • 100 g mælk
 • 2 tsk. bagepulver
 • ½ tsk. salt

Chokoladefrosting:

 • 125 g flormelis
 • 25 g kakaopulver
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • 50 g blødt smør
 • 3-4 spsk. mælk

Sådan bager du en luftig chokoladekage med chokoladefrosting:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom smør og sukker i en skål og pisk til lyst og luftigt. Tilsæt ét æg af gangen og pisk godt mellem hvert æg. Rør mælk og de tørre ingredienser i dejen og pisk det sammen. Kom dejen i en 26 cm springform og bag kagen i ca. 45-50 minutter. Stik en gaffel ned i midten af kagen – hvis der hænger dej på, så skal kagen bages noget mere. Lad kagen køle helt af inden, at du smører chokoladefrosting på.

Chokoladefrosting: Kom alle ingredienserne i en skål og rør det sammen til det er luftigt og uden klumper.

chokoladekage_featchokoladekage_15chokoladekage_7

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Marie

  Hej Cathrine 🙂 den kage ser alt for lækker ud!! Virkelig ! Den skal jeg bage! Men men men et spørgsmål fra en dummie … når du skriver smør? Er det så rigtig smør (øko i blok/Lurpak) eller kan man bruge alm. Bagemargerine?
  Vh Marie

  1. Hej Marie.

   Brug smør! Det gør en kæmpe smagsmæssig forskel i kagen, og i frostingen skal du bruge smør 🙂
   Jeg håber, at kagen bliver en succes. Den smager så godt!

   God bagelyst.

 2. Natasja

  Hej Cathrine
  Kan man godt bage den dagen før?:)
  Når du skriver smør må det godt være kærgaarden?:)

 3. Anette Christensen

  Jeg skal bruge en klassisk chokoladekage til en Børne fødselsdag. Den skal bages i en stor bradepande. Vil gerne bage den dagen før. Kan denne bruges? I så fald skal den så x op?
  Tak for svar.
  Kh Anette

  1. Hej Anette
   Jeg beklager for det (alt for) sene svar. Jeg håber, at du når at få det i tide, eller at du turde gå i kast med opskriften alligevel.

   Den her kage vil være perfekt som en klassisk chokoladekage til børnefødselsdagen. Du skal bage x 2, hvis den skal passe til en bradepande 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

INSTAGRAM

SENESTE

Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018