Talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse

0

Annonce – opskrift udviklet for Kenwood

I er så mange, der har efterspurgt mit bud på en opskrift til en talkage, number cake eller bogstavkage. Og det skal I få. Jeg ved det godt – jeg er absolut ikke en firstmover. Men det gør altså bestemt ikke den her kage mindre fantastisk. En kage være nok så fin og flot pyntet, men hvis den ikke smager forrygende, så synes jeg, at det kan være ligemeget. Jeg har gået efter en klassisk kombination – en klassisk, mørk chokoladekage med en let og luftig hvid chokolademousse. Kagen er svampet og luftigt – mit allerbedste bud på en “klassens chokoladekage”, der med garanti vil hitte hos både børn og voksne. Den hvide chokolademousse giver et sødt modspil til den chokoladerige kage, og de friske frugter på toppen tilføjer et perfekt hint af syre, som gør hver mundfuld helt perfekt.

Bag en talkage til den næste fødselsdag – jeg er sikker på, at fødselsdagsbarnet bliver lykkelig!

Kage til 12-15 personer
Det skal du bruge:
Svampet chokoladekage:

  • 230 g smør
  • 5 g instant kaffe
  • 230 g vand (du kan også bruge færdigbrygget filter kaffe, hvis du ikke har instant – det er lige godt)
  • 55 g kakaopulver – brug en god kvalitet! Jeg bruger altid en 100 % kakao fra Callebaut
  • 115 g mørk chokolade – jeg brugte en 54,5 % chokolade
  • 150 g brun farin
  • 150 g rørsukker
  • 1/4 tsk. fint salt
  • 6 æg (4 hele æg + 2 æggeblommer)
  • 165 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 1 bradepande, ca. 35 x 25 cm – jeg brugte den her bradepande

Hvid chokolademousse:

Derudover:

Sådan bager du en den lækreste talkage af chokoladekage og hvid chokolademousse:
Svampet chokoladekage:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom smør, instant kaffe og vand (eller færdigbrygget kaffe istedet for instant og vand) i en gryde og smelt det forsigtigt ved lav varme. Tag gryden af varmen og kom det i en skål. Tilsæt chokolade og kakao. Rør sammen. Kom brun farin, rørsukker og salt i og rør igen. Tilsæt æg og æggeblommer og rør til dejen er homogen. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør det sammen. For bageformen med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af i formen og skær den ud i ønsket figur. Kage-kanterne kan med fordel bruges til at lave hjemmelavede romkugler med.

Hvid chokolademousse:
Kom husblas i en skål med rigeligt kold vand. Lad det trække i 10 minutter, mens resten af moussen forberedes. Hak den hvide chokolade og kom den i en skål. Kom fløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og rør det sammen til en homogen masse. Når det er samlet, så vrides husblas for vand og røres straks i. Rør moussen godt sammen og dæk den med husholdningsfilm direkte oven på moussen. Kom din hvide chokolademousse i køleskabet i et par timer til den er helt kold. Kom moussen i din røremaskines skål og pisk den luftig med piskeriset. Kom moussen i en sprøjtepose med tyl og pynt kagen.

Top til sidst kagen med dit favorit pynt.

Indlægget indeholder affiliatelinks

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Tag med mig på job i en uge
5. februar 2019
Surdejsbrød med ristede løg
25. januar 2019
Luftige, tynde og nemme pitabrød
11. januar 2019
Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018
Luftige gærboller med appelsinsaft, ingefær og ristede mandler
26. december 2018