Luftige, tynde og nemme pitabrød

0

Vi har en lidt splittet holdning til pitabrød herhjemme, og derfor får vi det ret sjældent. Det er jeg helt overbevist om, at den her opskrift kommer til at ændre på. Luftige pitabrød, der smager så godt! Pitabrød er egentligt virkelig simple at bage selv. Men det er altafgørende, at de popper op under bagning, så de bliver hule indeni og klar til fyld. Jeg bliver altid lige begejstret, når mine pitabrød på magisk vis popper op og bliver superluftige i løbet af sekunder inde i ovnen. Pitabrødene har brug for et chok af varme, for at rejse sig – derfor skal din ovn arbejde på højeste temperatur med en varme plade, bagesten eller bagestål i.

Pitabrødene er nemme at bage, de bliver tynde, luftige og hule, så de kan indeholde dit yndlings fyld. Vi spiste de her pitabrød med hjemmelavet humus og oksekødsdeller. Næste gang laver jeg den her chilisovs til også – så lækkert! Pitabrødene er allerbedst helt friskbagte, men du kan også nyde dem i madpakken. Frys de overskydende ned. Når de skal spises, så tø dem op, stænk dem godt med vand og lun dem ved 180 grader i få minutter.

10 stk.
Det skal du bruge:

  • 350 g stuetempereret vand
  • 40 g gær
  • 590 g fin hvedemel
  • 30 g fuldkorns hvedemel
  • 12 g salt
  • 2 spsk. olivenolie

Sådan bager du luftige pitabrød:
Kom vand og gær i en skål og rør rundt til gæren er opløst. Kom mel i og rør det kort sammen. Kom salt og olivenolie i og ælt det hele sammen til dejen er glat og smidig og nemt slipper bordet eller skålens kanter. Jeg æltede dejen på min røremaskine, og den fik cirka 5-7 minutter ved lav/medium hastighed. Lad dejen hæve 60 minutter tildækket ved stuetemperatur. Mens dejen hæver, så tændes ovnen på højeste temperatur. Kom en bagesten, bagestål eller bageplade i. Hvis du bruger en bageplade, så vend pladen på hovedet. Hvis du vender pladen korrekt, så er der en fordybning i pladen, hvor der skabes damp i, når dejen bliver lagt på. Det er ikke optimalt for pitabrødenes opbagning.

Når dejen er hævet, så vendes den ud på et meget let meldrysset bord. Del dejen i klumper af 100 g – jeg bruger min dejskraber til det, så nemt. Det giver nogle store, fine pitabrød, der er lidt større end dem, man kan købe. Form og spænd hver dejportion op. Du kan se i denne her video, hvordan du spænder bollerne op.  Lad dejen efterhæve 5-10 minutter ved stuetemperatur. Nu skal pitabrødene formes. Du får det bedste resultat, hvis du bager pitabrødene én efter én, når de er lige er rullet ud. Tryk dejklumperne flade med fingrene. Rul dem nu helt tynde – de skal være max et par minilimeter høje. Hvis de er for tykke, så popper de ikke, og du ender med noget, der minder om et naan-brød. Bag pitabrødene på 250 grader varmluft i få minutter, indtil at de er poppet op og er let gyldne. Lad dem hvile under et klæde, mens alle brødene bages færdige. Der kan godt være flere brød i ovnen af gangen, så kom bare pitabrødene ind løbende, når de er rullet ud. Så er der lune og friskbagte pitabrød til alle.

Indlægget indeholder affiliatelinks

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Sprøde kiks med ost og timian
29. december 2018
Luftige gærboller med appelsinsaft, ingefær og ristede mandler
26. december 2018
Figenkompot med julenoter
18. december 2018
Mit bedste og mest uundværlige bageudstyr
12. december 2018
Prikkede julesmåkager – søde, nemme og hyggelige
11. december 2018