Luftige, tynde og nemme pitabrød

Vi har en lidt splittet holdning til pitabrød herhjemme, og derfor får vi det ret sjældent. Det er jeg helt overbevist om, at den her opskrift kommer til at ændre på. Luftige pitabrød, der smager så godt! Pitabrød er egentligt virkelig simple at bage selv. Men det er altafgørende, at de popper op under bagningen, så de bliver hule indeni og klar til fyld. Jeg bliver altid lige begejstret, når mine pitabrød på magisk vis popper op og bliver superluftige i løbet af få sekunder inde i ovnen. Pitabrødene har brug for et chok af varme, for at rejse sig - derfor skal din ovn arbejde på højeste temperatur med en bageplade, bagesten eller bagestål i.

Pitabrødene er nemme at bage - de bliver tynde, luftige og hule, så de kan indeholde dit yndlingsfyld. Vi spiste de her pitabrød med hjemmelavet humus og oksekødsdeller. Næste gang laver jeg den her chilisovs til også - så lækkert! Pitabrødene er allerbedst helt friskbagte, men du kan også nyde dem i madpakken. Frys de overskydende ned. Når de skal spises, så tø dem op, stænk dem godt med vand og lun dem ved 180 grader i få minutter.

10 stk.
Det skal du bruge:

 • 350 g stuetempereret vand
 • 40 g gær
 • 590 g fint hvedemel
 • 30 g fuldkorns hvedemel
 • 12 g salt
 • 2 spsk. olivenolie

Sådan bager du luftige pitabrød:
Kom vand og gær i en skål og rør rundt til gæren er opløst. Kom mel i og rør det kort sammen. Kom salt og olivenolie i og ælt det hele sammen til dejen er glat og smidig og nemt slipper bordet eller skålens kanter. Jeg æltede dejen på min røremaskine, og den fik cirka 5-7 minutter ved lav/medium hastighed. Dæk skålen med husholdningsfilm og derefter et viskestykke, og lad dejen hæve i 60 minutter ved stuetemperatur. Mens dejen hæver, så tændes ovnen på højeste temperatur. Kom en bagesten, bagestål eller bageplade i. Hvis du bruger en bageplade, så vend pladen på hovedet. Hvis du vender pladen korrekt, så er der en fordybning i pladen, hvor der skabes damp i, når dejen bliver lagt på. Det er ikke optimalt for pitabrødenes opbagning.

Når dejen er hævet, så vendes den ud på et meget let meldrysset bord. Del dejen i klumper af 100 g - jeg bruger min dejskraber til det. Det er så nemt! Det giver nogle store, fine pitabrød, der er lidt større end dem, man kan købe. Form og spænd hver dejportion op. Du kan se i denne her video, hvordan du spænder bollerne op. Lad dejen efterhæve i 5-10 minutter ved stuetemperatur. Nu skal pitabrødene formes. Du får det bedste resultat, hvis du bager pitabrødene én efter én, når de lige er rullet ud. Tryk dejklumperne flade med fingrene. Rul dem nu helt tynde - de skal være max et par millimeter høje. Hvis de er for tykke, så popper de ikke, og du ender med noget, der minder om et naan-brød. Bag pitabrødene ved 250 grader varmluft i få minutter, indtil de er poppet op og er let gyldne. Lad dem hvile under et klæde, mens alle brødene bages færdige. Der kan godt være flere brød i ovnen ad gangen, så kom bare pitabrødene ind løbende, når de er rullet ud. Så er der lune og friskbagte pitabrød til alle.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

24 comments on “Luftige, tynde og nemme pitabrød”

 1. Hej Cathrine,

  Nu har jeg bagt dine pitabrød en del gange, og de smager super godt hver gang! De popper rigtigt fint op, når jeg bager dem, men jeg har problemer med, at den øverste del simpelthen bliver helt papirstynd, hvilket gør det nærmest umuligt at fylde brødenene, uden at de går i stykker.. Har du mon en idé til, hvad jeg gør forkert?

 2. Jo. Jeg bager på forvarmet bagestål og 250 grader varmluft. Kan der gå noget galt ved udrulningen?
  Tak for svarene!

 3. Hej Cathrine

  Nu har jeg endnu engang forsøgt med dine pitabrød.. desværre endnu en fiasko, da de ikke hæver op. De er meget tyndt rullet ud. Hvad kan årsagen være?

  1. Hej Emilie

   Bager du på et bagestål eller god pizzasten? Ellers skyldes det formentligt manglende varme og varmechok til dejen.

   God bagelyst,
   Cathrine

 4. Hej
  Tak for nogen gode opskrifter.

  Når du skriver "fint hvedemel" i opskriften er det så almindelig hvedemel, sigtet hvedemel eller kan der "frit vælges".

  Ideforslag: ofte kunne det være rart øverst i opskriften hvad tidsforbrug der skal bruges. Lige nu skal man ned i opskirften og læse hævelser, bagetid og tid til forberedelse. Nogen gange har man ikke så meget tid andre gange ok.

  Vh. Tina

 5. Hej Cathrine,

  Tusind tak for en masse gode opskrifter! Følger dig både her og på instagram og din bog er på min ønskeliste :p

  Jeg er ved at kaste mig ud i surdejsverdenen og har fået blod på tanden. Jeg kunne godt tænke mig at lave dine pita brød med surdej. Hvor meget skal jeg tilsætte, hvordan bliver hæveprocessen ændret i så fald.

  Mange tak!

  Med venlig hilsen,
  Neda

  1. Hej Neda

   Det glæder mig at høre. Tak.

   Du finder en opskrift på pitabrød med surdej i min E-bog Slow Fast Food eller i min trykte bog Surdej 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

 6. Hej
  Tænkte på hvordan ef kvaliteten to dage efter hvis man nu ikke kan få så mange spist når man kun er to😊
  Vh sofia

 7. Du skriver, at de gerne skal være få millimeter tykke, ellers bliver de til naan-brød. Jeg oplever, at hvis de er så tynde, bliver de til papadams. Mine på 5 en halv centimeters tykkelse blev den største succes.

 8. Hej 🙂

  Hvis man bager dem med surdej, hvor meget vil du så tilsætte? Og hvor meget vil du ændre på gærmængde og hævetid?

 9. Hej Cathrine.
  Har du prøvet at lave dejen koldhævet? 🙂
  Det ville jo være dejlig nemt hvis den kunne laves dagen før den skal spises.

  1. Hej Camilla
   Nej, det har jeg endnu ikke prøvet, men det er på min to do liste, at lave en opskrift på koldhævede pitabrød.

   Stay tuned!

   God bagelyst,
   Cathrine

  1. Hej Mette
   Det kan godt være lidt svært at lave en glutentest på den her dej, da den er ret fast. Men ja, dejen skal æltes så meget, at den har en rigtig god glutenstruktur.

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT