Rødbeder og jeg? Vi er ok venner. Ikke bedste venner, men sådan ok. Jeg foretrækker at spise dem rå i en frisk salat. Men fordi at vores venskab ikke er stærkere end det, så sker det, at rødbederne får lov til at leve deres liv lidt for længe bagerst i køleskabet. Og heldigvis for det! For det var lige netop derfor, at denne her kage opstod. En chokoladekage med rødbeder. Jeg er solgt! Helt solgt. Til rødbederne og deres evne til at tilføje sødme og fugtighed til en kage. Den her chokoladekage er absolut fantastisk. Chokoladerig og intens, sød og dyb i sin smag takket være rødbederne og så svampet, at den kan nydes over mange dage. Det her forudser jeg til at blive min go to opskrift, når jeg gerne vil bage en fantastisk chokoladekage, der ikke skal være en brownie, men som skal være let, luftig og svampet i sin krumme. Mums!

Det skal du bruge:
Kagen

Chokoladeganache

Sådan bager du den bedste chokoladekage med rødbeder:
Hak chokoladen i små stykker og smelt det forsigtigt over vandbad. Stil det til side og lade det køle af indtil, at det skal bruges i kagen. Skræl rødbederne og riv dem på et groft rivejern - jeg bruger det her Microplane rivejern, og det er ét af de bedste køkkenredskaber, jeg ejer. Blot et lille tip! Sigt hvedemel, bagepulver, kakao og salt sammen.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Kom blødt smør, rørsukker og sukker i en skål. Jeg foretrækker at bruge min Kenwood røremaskine og komme gummi K-spaden i. Hvis du ingen røremaskine har, så kan du bruge en håndmixer, men så er det vigtigt, at du skraber ned fra skålens kanter ofte undervejs for at være sikker på, at du får inkorporeret alle ingredienserne.

Pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Det tager et par minutter ved lav hastighed. Hæld olivenolie langsomt i under stadig piskning. Fortsæt med at piske, mens ét æg af gangen kommes i. Kom vaniljepulver i.

Nu skal de tørre ingredienser (mel, kakao, bagepulver og salt, der er sigtet sammen) og yoghurten i. Det piskes i dejen i følgende rækkefølge; ca. 1/3 tørre ingredienser, ca. 1/3 yoghurt - gentag processen til det hele er pisket i dejen ved lav hastighed. Pisk det smeltet chokolade i, og til sidst piskes de revede rødbeder i.

Kom bagebapir i din form og hæld dejen i. Bag kagen i 30-35 minutter. Stik i midten af kagen for at tjekke, om den er færdigbagt. Der skal sidde fugtige kagekrummer på gaflen, når den trækkes op af kagen. Lad kagen afkøle i formen i 10 minutter og vend den herefter ud på et fad og server.

Tip: Kagen er fryseegnet. Lad kagen køle helt af, og lad den gerne sætte sig et par timer afkølet før, at den kommes i fryseren. Tøes op ved stuetemperatur og serveres.

Chokoladeganache
Hak chokoladen i mindre stykker, hvis du ikke bruger chokoladeknapper, som jeg. Kog fløden op til den simre. Sluk for varmen. Hæld chokoladen i gryden med fløde og vip gryden et par gange, så fløden kommer over chokoladen. Lad det stå og trække i et par minutter inden, at du rører forsigtigt i det - der skal ikke piskes for meget luft i det. Lad det afkøle og hæld det over kagen.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Opskrift udviklet for Mammen Mejerierne

En helt simpel kage med få ingredienser. Sådan en, der ikke tager år at bage, men som nemt kan vendes sammen og serveres lun til eftermiddagskaffen. Sådan nogle kage-opskrifter kan man ikke få for mange af. Så her er endnu en til samlingen. Hytteosten giver kagen fylde, en afrundet og mild smag og sikrer at kagen forbliver svampet og lækker i flere dage. Er du ikke vild med hytteost? Bare rolig - jeg garanterer dig, at du også vil elske den her kage. Jeg har holdt kagen helt simpel - drysset med lidt flormelis og pyntet med en lavendelblomst eller to. Kagen vil også være skøn med et lag smeltet mælkechokolade eller ostecreme på toppen.

Det skal du bruge:

Sådan bager du en nem og svampet mandelkage med hytteost:
Tænd ovnen på 200 grader over/under varme. Rør hvedemel, mandelmel og bagepulver sammen. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og hæld langsomt sukkeret i under piskningen. Når æggehviderne og sukkeret er pisket stift og luftigt, så tilsættes æggeblommerne én ad gangen, mens der stadig piskes. Vend melblandingen forsigtigt i. Vend nu hytteosten forsigtigt i dejen. Kom et stykke bagepapir i formen og hæld dejen i. bag kagen i ca. 20-25 minutter. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke i midten af kagen – der skal sidde fugtige kagekrummer på, men ikke våd dej. Afkøl kagen og nyd.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Jeg kan godt lide søde kager - selvfølgelig kan jeg det! Men jeg higer altid efter lidt modspil til de helt søde kager. Denne her brownie med karamelchokolade er sød - og så lækker, absolut! Den er svampet, nem at lave og kan nydes i flere dage uden, at den bliver tilnærmelsesvis kedelig.

Den søde brownie har jeg parret med en frisk og letsyrlig cremefraiche /oste-creme og friske blåbær. Jeg elsker de danske blåbærs simple smag, der både byder på sødme, syre og en smule bitterhed.

Brownien er en opskrift, der er udviklet af Callebaut.

6-8 personer
Det skal du bruge:
Brownie

Creme fraiche/oste-creme

Derudover

Sådan bager du en svampet karamelbrownie med creme fraiche creme:
Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Skær smør ud i små stykker. Kom smør og Callebaut Gold Chokolade i en gryde og smelt det sammen til ca. 35 grader. Vaniljestangen flækkes, kornene skrabes ud og presses sammen med en smule sukker, så vaniljekornene deler sig. Æggeblommer, sukker (1) samt vaniljekorn blandes sammen og piskes i chokolademassen. Mel og bagepulver blandes sammen og tilsættes/sigtes i chokolademassen. Æggehvider og sukker (2) piskes til marengs og vendes i. Kom bagepapir i din springform og hæld dejen i. Bag brownien i 25 minutter. Tjek, om den er færdigbagt ved at stikke en kniv i midten af brownien - der skal ikke hænge våd dej på kniven.

Mens kagen køler, så laves creme fraiche/oste-cremen. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pres vaniljekornene sammen med en ½ tsk. sukker. Kom flødeost, vaniljesukker og flormelis i en skål og pisk det luftigt og let i et par minutter med en håndmixer. Vend creme fraichen i. Kom en tyl i en sprøjtepost og kom herefter cremen i. Lad cremen hvile i køleskabet indtil at brownien er helt kølet af.

Stik små kager ud af brownien med en udstikker. Sprøjt cremefraiche/oste-cremen på. Læg halve blåbær rundt i kanten og pynt af med frisk mynte og karamelkugler.

Chokoladen er en gave fra Callebaut. Indlægget indeholder affiliatelinks.

Jeg køber tydeligvis alt for lidt fra slikhylderne hos min lokale dagligvarebutik! Meningen var egentligt, at jeg skulle købe nogle påskeæg, som kunne bruges i den her kage. Men da jeg kommer hjem, opdager jeg, at jeg har købt en pose dronningemandler. Måske det var den fine, lyserøde pose, der helt ubevidst dragede mig og overbevidste mig om, at det da måtte være påskeæg? Jeg ved det ikke, men skaden er heldigvis ikke så stor. Dronningemandler gør det mindst lige så godt i den her kage, som påskeæg gør. Jeg drømte egentligt mest om at komme nogle af Summerbirds lækre påskeæg eller dragerede mandler i kagen, men dem havde jeg desværre ikke ved hånden. Men altså - brug det, du har og foretrækker, dronningemandler, påskeæg med marcipanmidte eller bare en god chokolade.

Kagen er supersvampet og meget, meget nem og hurtig at bage. Mazarinkagen kan sagtens bages dagen i forvejen.

6 personer
Det skal du bruge:

Sådan bager du en svampet påskekage:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom blødt smør og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt med en håndmixer eller røremaskine. Kom marcipan i og pisk kort. Kom ét æg i af gangen og pisk i et par minutter til dejen er let og luftig. Sigt hvedemelet i og vend forsigtigt i dejen. Kom dejen i en spring på 16 cm i diameter - jeg bruger den her bagering, som jeg smører med en smule smør, inden at jeg kommer dejen i. Fordel dejen i formen og drys de hakkede påskeæg eller dronningemandler over. De skal ikke trykkes ned i kagen, da kagen hæver op over dem.

Bag kagen i 20-25 minutter til den er gylden. Afkøl og nyd.

Indlægget indeholder affiliatelink

Skal du bage en lille sød ting til kaffen? Kokosmakroner er nok noget af det nemmeste og hurtigste at bage. Og så smager de altså virkelig skønt! I er rigtig glade for opskriften på kokostoppe. De har den blødeste midte og et sprødt ydre. De her kokosmakroner er lige så fantastiske, men helt anderledes. De er lavet på grove kokoschips, som giver dem en sej og sprød konsistens. Jeg er helt vild med dem! Limeskal passer så godt til kokos, og giver kokosmakronerne lidt syre og bitterhed - helt perfekt modspil til både kokos og mælkechokoladens sødhed. Brug få minutter på at røre ingredienserne sammen, og så har du de lækreste små hapsere kort tid efter. Kokosmakronerne passer også perfekt til en kagebord, et kaffebord til fødselsdagen eller konfirmationen eller som en hyggelig lille kage om eftermiddagen.

Ca. 16 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du sprøde kokosmakroner med lime og mælkechokolade:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Del æggene i hvide og blomme. Kom æggehviderne og sukker i en skål og til en let skum. Kom kokoschips og limeskal i og vend rundt. Tag en spiseske og kom skefulde på en bageplade med bagepapir. Bag kokosmakronerne i 15-20 minutter til de er gyldne. Lad dem hvile på pladen i fem minutter før, at du fører dem over på en rist for at køle helt af. Smelt eller temperere mælkechokoladen og dyp kokosmakronerne i chokoladen. Opbevar kokosmakronerne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Note: Æggeblommerne, der er i overskud, kan du fx. bruge til at bage sprøde småkager med chokoladestykker eller svampede chokolademuffins

Indlægget indeholder affiliatelinks

Den mest svampede og smagfulde squashkage! Kagen er så svampet, at hvis du giver den et tryk, så popper den tilbage uden problemer - som en svamp. Efteråret giver mig lyst til krydrede kager med masser af smag, og det kan den her squashage. Svampet, krydret og med en helt fantastisk frosting. Den hvide chokolade og flødeosten er en perfekt kombination af sødme og syrlighed, der tilsammen giver den bedste, cremede frosting, der kun gør en krydret squashkage endnu bedre. Den bedste og nemmeste squashkage med den bedste flødeostfrosting - hvis du spørger mig.

1 stor kage med nok til 10-12 personer
Det skal du bruge:

Hvid chokolade cheese frosting (flødeostfrosting):

Sådan bager du en nem og svampet squashkage med cheese frosting:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Kom hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, natron, brun farin og sukker i en skål og rør det sammen. Kom æggene i og pisk med en håndmikser til blandingen bliver homogen. Kom rapsolie og revet squash i og pisk igen til dejen er homogen. Kom et stykke bagepapir i springformen og hæld kagedejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i 45-60 minutter. Squashkagen er bagt færdig, når der ikke sidder kagedej på gaflen, hvis du stikker midt i kagen. Lad kagen afkøle ude af springformen og kom først cheesefrosting på, når kagen er helt afkølet.

Cheesefrosting: Hak den hvide chokolade i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad. Chokoladen må ikke blive for varm. Lad chokoladen køle af, mens de andre ingredienser blandes. Kom alle de resterende ingredienser i en skål og pisk dem homogene og luftige. Kom den hvide chokolade i og pisk til frostingen er samlet. Smør frostingen på squashkagen, når den er helt afkølet.

Noter: Jeg skærer toppen af kagen, inden at jeg kommer frosting på, da kagen hæver meget i midten. Det er ikke nødvendigt, men jeg synes, at det ser pænere ud. Toppen af kagen kan evt. fryses ned og bruges til at lave romkugler med senere. Jeg sprøjtede frostingen på med en tyl - den kan dog også sagtens bare smøres på.

Tip: Squashkagen holder sig svampet og lækker i flere dage. Jeg bagte den en lørdag, og da jeg spiste det sidste stykke om onsdagen, smagte kagen stadig så godt som friskbagt.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

 

Jeg bliver aldrig god til at pynte kager, som ville være Den Store Bagedyst værdig. Men bage (rustikke) kager, der smager helt fantastisk - dét kan jeg finde ud af! Den her svampede mazarinkage med chokoladefrosting er netop sådan en kage. Den smager fuldstændig fantastisk! Kagen er supernem at bage, og jeg lover dig, at den vil blive nydt af alle, du serverer den for. Kagen er også glutenfri, så jeg selv har bagt den adskillige gange, når min farmor, der er glutenallergiker, har været forbi til kaffe og kage. Jeg har altid svært ved at vælge hvilken kage, der er min yndlings, men den her mazarinkage ligger altså højt på listen. Så god!

Det skal du bruge:

Chokoladefrosting:

Sådan bager du den bedste mazarinkage med chokoladefrosting:
Skræl og kog kartoflerne. Lad dem køle af og mos dem. Tænd ovnen på 175 grader over/under varme. Kom mandlerne i en minihakker og blend dem til en semi-fin mandelmel. Kom smør og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt. Kom én æggeblomme i af gangen og pisk grundigt mellem hvert æg. Kom mandelmel, kartofler og revet marcipan i og pisk til dejen er homogen. Pisk æggehviderne stive. Vend 1/3 af æggehviderne i dejen og rør den ind i dejen. Fold de sidste æggehvider forsigtigt i dejen. Kom bagepapir i en springform og hæld dejen i. Bag (verdens bedste) mazarinkage i 35-40 minutter til den er gylden og sat.

Chokoladefrosting: Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem homogene. Smør chokoladefrostingen på kagen, når den er helt afkølet.

Tip: Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen. Opbevar kagen i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Vent med at lave chokoladefrostingen til dagen, hvor den skal serveres. Kagen holder sig svampet og lækker i flere dage. Når kagen har chokoladefrosting på, så skal den opbevares i køleskabet.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Sæsonen er liiige ved at være forbi, men jeg når det vist med nød og næppe. At dele den her opskrift på en skøn, svampet mandelkage med blommer. Mine forældre har de skønneste blommetræ stående i deres have. Jeg har altid elsket at plukke og spise blommer fra træet - søde og lækre blommer. Vi er ved at være i mål med vores have - og der var ingen tvivl om, at jeg skulle have et blommetræ. Karl Hugos blommetræ har jeg bestemt. Et træ, der kan vokse i takt med ham. Jeg synes, at det er hyggeligt - og jeg glæder mig til, at jeg begynde at plukke blommer fra træet sammen med Ellinor og Karl Hugo.

Kagen her har jeg bagt et par gange i løbet af efteråret. Den er svampet og ikke alt for sød, og så giver blommerne en friskhed og let syrlighed til kagen. Jeg er vild med den. Serveret med en klat vaniljerørt creme fraiche, så er jeg tæt på lykkelig.

Det skal du bruge:

Sådan bager du en svampet mandelkage med blommer:
Tænd ovnen på 200 grader over/under varme. Kom det bløde smør og sukker i en skål og pisk til det bliver lyst og luftigt. Kom æggene i en skål og pisk dem let sammen med en gaffel. Mens du pisker i smør/sukker-blandingen hælder du forsigtigt æggene i – en smule af gangen, når det første er inkorporeret godt i dejen. Når alle æggene er pisket homogene med dejen, så blandes mandelmel, hvedemel, salt og vanilje og foldes forsigtigt ind i dejen. Fold til sidst creme fraiche i dejen.

Kom et stykke bagepapir i din springform (min måler 24 cm i diameter) og hæld dejen i. Skær blommerne i kvarte og placer dem oven på dejen - tryk dem ikke ned i dejen, da de så forsvinder ned i kagen. Drys med grofthakkede mandler. Bag kagen ved 200 grader i 15 minutter. Skru ovnen ned på 170 grader og bag kagen i yderligere 20-25 minutter til der ikke hænger dej på en gaffel, når du stikker i midten af kagen. Lad kagen køle og server med creme fraiche.

Det er umuligt at få for mange opskrifter på cookies. Det er i hvert fald min overbevisning. Så selvom der i forvejen ligger en opskrift på de bedste chocolate chip cookies, cookies med orange og de helt fantastiske chokolade-cookies, så er der bestemt også plads til en opskrift på cookies med tre forskellige slags chokolade. Mest fordi at jeg altid har svært ved at vælge hvilken chokolade, jeg bedst kan lide. Så er det meget nemmere at komme både hvid, lys og mørk chokolade i mine cookies!

De her cookies er sprøde i kanten, helt chewy i midten og så er de propfyldt med lækker chokolade. Drysset med lidt salt og så har du den bedste cookie.

Jeg har lavet en lille video, hvor du kan se, hvordan du bager en helt fantastisk cookie. Jeg har nemlig flere små tricks i ærmet; pisk, pisk, pisk - dejen skal piskes lys og luftig, så dine cookies bliver chewy og får den bedste konsistens. Så pisk længe og godt lige indtil at du kommer mel i. De tørre ingredienser skal kun lige piskes i dejen, og ikke piskes for længe. Derudover skal dine cookies endelig ikke bages for meget. De må gerne se bløde ud, når du tager dem ud af ovnen - de skal nok sætte sig. Netop derfor skal du også lade dine cookies hvile på bagepladen i et par minutter før, at du flytter dem over på en rist for at køle af.

Bliv den bedste cookie-bager og bag så de bedste triple chocolate chip cookies. Du vil få ene af rosende ord og mange "mmh"-lyde med på vejen, når du serverer de her cookies med både hvid, mælke og mørk chokolade.


12 stk.

Det skal du bruge:

Sådan bager du de bedste triple chocolate chip cookies:
Note: Det er vigtigt, at cookiedejen piskes godt og længe, for at de bliver luftige og får den rette konsistens. Det gøres nemmest med en håndmixer eller røremaskine.

Pisk smør, rørsukker, brunfarin og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk videre i 3 minutter. Rør de tørre ingredienser sammen og sigt ned i dejen. Pisk de tørre ingredienser i dejen i ca. 1 minut. Tilsæt de tre slags chokolade og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber. Del dejen i portioner af 60 g og tril dem til kugler. Hvis du har tid og tålmodighed til det, så lad gerne cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – meget gerne natten over, så de kan få lov til at udvikle smag. Hvis ikke, så bager du dem bare med det samme. De smager fantastiske anyways.

Tænd ovnen på 170 grader over/under varme. Inden bagning drysses hver cookie med lidt flagesalt. Bag dine cookies med i 10-12 minutter til de er let gyldne i kanten og stadig en smule bløde i midten. De sætter sig, når de køler. Lad cookiesene hvile på bageplade i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder – de smager også dejligt dagen efter.

Tip: Cookies er meget fryseegnet. Frys dem inden, at du bager dem. Form dejen til kugler og kom dem på en plade, der passer ind i fryseren. Frys cookie dough-kuglerne, og kom dem i en pose, når de er frosne. Når de skal spises, så kan du enten tage dem ud og tø og bage dem efter opskriftens anvisning, eller bage dem i 15-17 minutter direkte fra frost.

Jeg ved ikke, om man skal skamme sig over det, når man virkelig godt kan lide romkugler? Og når jeg skriver ”man”, så mener jeg selvfølgelig ”jeg”. Romkugler har jo lidt et ry for at være bagerens ”skraldespand”. Men det gør altså ikke nødvendigvis, at de smager mindre godt…

Hjemme hos mig er romkugler jo på sin vis også en kage lavet af kagerester. Men gode kagerester! Jeg bager virkelig meget til bloggen, og jeg bager hellere endnu en portion mere for at være helt sikker på, at opskriften er perfekt, og målene er angivet rigtigt. Derfor kan jeg også ende ud med ret store mængder kage herhjemme. Jeg forsøger at afsætte en stor del af kageoverskuddet til naboer, familier, venner og Ellinors dagplejer, men meget kage kommer også i fryseren. Netop for at jeg kan lave romkulger. Det er sådan en nem kage, der er rar at have liggende i fryseren, da de er nemme at tage op, smager mindst lige så godt efter frost, og så kan de også hurtigt omdannes til et hjemmelavet studenterbrød eller hjemmelavet træstamme.

Hvis du ikke er så heldig at have din fryser fyldt med kagerester – du kan bruge de fleste slags kager til romkugler: chokoladekage, mazarinkage, brunsviger, hindbærsnitter, kanelsnegle osv., så bager du en nem chokoladekage, der efterfølgende kan forvandles til de bedste, hjemmelavet romkugler. Gør de hjemmelavede romkugler endnu mere fantastiske ved at overtrække dem med chokolade og drysse dem med ristede, hakkede mandler.

12-14 stk.
Det skal du bruge:

Sådan laver du de bedste, hjemmelavede romkugler overtrukket med chokolade:
Først skal mandlerne ristes, så de kan køle af. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom mandlerne på en bageplade og rist dem i 8-10 minutter. Lad dem køle af inden, at du hakker dem fint.

Kom kage, nougat, marcipan, hindbærmarmelade, romaroma, salt, kakaopulver og smeltet chokolade i en skål og rør det hele godt sammen. Jeg bruger min røremaskine med K-spade, da jeg gerne vil have romkuglemassen blød og luftig. Du kan også bruge en håndmikser. Form dejen til romkugler. Jeg laver dem på 50 g.

Hak mandlerne fint. Temperere chokoladen ved at hakke den fint. Kom 1/3 i en skål. Kom den anden 2/3 i en anden skål og smelt den over vandbad. Chokoladen må ikke blive varmere end 33 grader. Hæld den smeltet chokolade over den sidste 1/3 af chokoladen og rør det sammen til alt chokoladen er smeltet. Vend romkuglerne i chokoladen og drys dem med hakkede mandler.

Indlægget indeholder affiliatelinks

Det her er nok den kage, jeg bager oftest. Crumble er min go-to, når den hjemmebagte kage skal være nem, hurtig og simpel at lave. Og så er en rabarbercrumble faktisk min yndlingskage af dem alle. Brownie er lækkert, chokolademuffins er supergode, gulerodskage med cheesefrosting kan jeg også altid spise, men en crumble – meget gerne den slags med rabarber, er altså min absolutte favoritkage. Derfor er det mig egentligt også lidt en gåde, hvorfor opskriften på den nemmeste og bedste rabarbercrumble først kommer på bloggen nu!?

Der ligger allerede en opskrift på en sundere rabarbercrumble uden raffineret sukker, men ikke ”den ægte vare”. Den rigtige rabarbercrumble med friske og syrlige rabarber, en god håndfuld chokolade og det sprødeste og lækreste crumblelag. Men nu er den her! Den kan nydes både lun eller kold, og så gør en god klat creme fraiche, yoghurt rørt med vaniljepulver eller en kugle af den bedste vaniljeis absolut kun rabarbercrumblen endnu mere fantastisk.

6 personer
Det skal du bruge:

Crumble:


Sådan bager du den bedste rabarbercrumble:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær rabarber i små stykker på ca. 0,5-1 cm tykkelse. Kom dem i bunden af et ildfastfad, så fadet er dækket. Vend rabarberne med 1-2 spsk. sukker afhængig af, hvor syrlige du ønsker rabarberne. Kom chokoladeknapper eller hakket chokolade på.

I en skål blandes mel, finthakkede mandler, havregryn, salt og sukker. Skær den kolde smør i mindre stykker og vend den sammen med de tørre ingredienser. Smuldre dejen sammen med fingrene til den er sammenhængende, men den behøver ikke være homogen. Smuldre crumbledejen over rabarberne og bag crumblen i 25-35 minutter til crumblen er godt gylden og rabarberne bobler.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Jeg behøver heldigvis ikke mange gode undskyldninger for at bage en kage. Så når mit køleskab bugner med lækker Callebaut chokolade, så er jeg jo nødt til at bage kager med chokolade. På Instagram var der én, der efterspurgte en opskrift på chokolademuffins, der er nemme at bage og holder sig svampede og lækre. Det vil jeg meget gerne give mit bedste bud på. Bagningen tog lidt om sig. 4 portioner chokolademuffins krævede det før, at jeg endte med en opskrift, som jeg er mere end tilfreds med (men hvem kan egentligt få for mange chokolademuffins? Trøfler og træstammer coming up!).

De her chokolademuffins er rige på chokolade, svampede og lækre i konsistensen. Jeg elsker en god brownie, men der er altså også noget lækkert (og næsten nostalgisk) ved at spise en kage, der har en konsistens, der minder lidt om de mange chokoladekager, man fik til fødselsdage i folkeskolen. Ment på allerbedste vis! Det er den bedste chokolademuffin, jeg har smagt. De her smager fantastiske, når de nydes lune, men de er mindst lige så gode dagen efter. Den perfekte chokolademuffin til eftermiddagshygge eller til at tage med, når der skal deles kage ud.

12 stk.
Det skal du bruge:

Sådan bager du svampede chokolademuffins:
Tænd ovnen på 190 grader over/under varme. Smelt smørret forsigtigt og lad det stå og køle indtil, at det skal bruges.

Rør mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en skål. I en anden skål piskes æggene med en håndmixer. Kom sukkeret i lidt af gangen, mens æggene piskes. Pisk æg og sukker til det er luftigt og lyst. Det tager ca. 3-5 minutter. Rør sukker og æg ned fra siden af skålen undervejs.

Rør den smeltet smør i dejen. Rør herefter creme fraichen i. Tilsæt de tørre ingredienser og fold det forsigtigt ind i dejen. Der må gerne være lidt tørt mel tilbage. Kom nu chokoladeknapperne eller hakket chokolade i og vend den med i dejen. Fordel dejen i 12 muffinsforme. Kom den sidste chokolade på toppen og drys med lidt perlesukker. Bag dine chokolademuffins i 20-25 minutter. Chokolademuffinsene er færdigbagte, når der kun er meget lidt kagedej på kniven, hvis du stikker i midten af dem. Lad dem afkøle i formen i 10-15 minutter før, at de kommes på en bagerist.

Indlægget indeholder affiliatelinks. Chokoladen er modtaget som gave.

 

28.700.000 opskrifter på chocolate chip cookies er der på Google. Nu er der 28.700.001. Fordi at jeg jo ikke kan have en madblog, der ikke har en opskrift på chocolate chip cookies. Og jeg lover jer, at jeg har forsøgt, testet og prøvet igen for at finde frem til den bedste opskrift på cookies. Nu er det lykkes! De bedste cookies skal være sprøde i kanten, helt chewy i midten og proppede med den bedste mørke chokolade, jeg kan komme i tanke om, hvis du sprøger mig. Drysset med et par salt-flager på toppen, så er jeg helt høj på cookie-lykke!

Lige netop sådan er den her chocolate chip cookie. Jeg kan ikke sige, at opskriften er helt klassisk. For siden at jeg bagte de bedste chokolade-cookies med rugmel, så har jeg ikke kunnet slippe tanken om groft rugmel i cookies. Rugmelet giver chocolate chip cookien endnu mere smag og en meget mere spændende konsistens, end hvis en cookie kun bliver bagt med hvedemel. Prøv det! Nu til opskriften på verdens bedste cookie, som du er nødt til at prøve at bage.

10-12 stk.
Dt skal du bruge:

Sådan bager du sprøde og chewy chocolate chip cookies:
Først og fremmeste: cookiedejen skal piskes godt og længe, for at dine cookies bliver luftige, chewy og får den rette konsistens. Jeg brugte min røremaskine med K-spaden, men du kan også bruge en håndmixer. Husk at skrabe siderne af skålen ned ofte, så alt dejen bliver blandet.

Pisk smør, rørsukker, brun farin og vanilje sammen i 5 minutter ved medium hastighed til det er lyst og luftigt. Kom ægget i og pisk videre i 3 minutter. Rør hvedemel, rugmel og bagepulver sammen og sigt ned i dejen. Kom salt i også og pisk cookiedejen yderligere i ca. 1 minut. Tilsæt chokoladen og vend den forsigtigt i dejen med en dejskraber. Del dejen i portioner af 65 g og tril dem til kugler. Cookiedejen kan bages nu, men du får det bedste resultat, hvis du lader cookiedejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – meget gerne natten over. Derved udvikler dine chocolate chip cookies en dybere og endnu mere smag.

Tænd ovnen på 170 grader over/under varme. Inden bagning drysses hver cookie med lidt flagesalt. Bag dine chocolate chip cookies én plade af gangen i 12 minutter til de er let gyldne i kanten og stadig en smule bløde i midten – de sætter sig, når de køler. Lad cookiesene hvile på bagepladen i 5 minutter før, at de føres over på en bagerist for at afkøle. Opbevar i en lufttæt beholder – de smager også dejligt dagene efter.

Indlægget indeholder affiliatelink

Gulerodskagen med ostecreme er en kagefavorit hos mange. Og det er den også hos mig! Jeg elsker kombinationen af den krydrede, svampede kage og den søde, bløde ostecreme. Dét fås altså ikke meget bedre. Gulerodskagen er supernem at bage, og den er det perfekte bageprojekt, hvis du har børnene med i køkkenet. Hvis I er så heldige at skulle i sommerhus eller anden hyggelig tur i efterårsferien, så sørg for at pakke ingredienserne til en hjemmebagt gulerodskage med cheesefrosting. Kom alle de tørre ingredienser i et glas og tag med på ferie – så er det kun æg, rapsolie, gulerod, flødeost og smør, der skal handles ind, når kagelysten melder sig, hvis du ikke allerede har de ingredienser dit køkken.

Kage til mange
Det skal du bruge:

Ostecreme:

Sådan bager du en hjemmelavet gulerodskage med ostecreme:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Rør hvedemel, kanel, stødt ingefær, natron, rørsukker, muscovadosukker og salt sammen i en skål. Kom revet gulerod, æg og rapsolie i og pisk dejen sammen til den er luftig. Hæld dejen i en 26 cm springform. Bag kagen i ca. 45-60 minutter. Stik i midten af kage for at tjekke, om den er bagt færdig. Hvis der hænger dej ved, så skal kagen bages mere. Lad kagen køle helt af før, at du kommer ostecreme på.

Ostecreme: Pisk alle ingredienserne sammen til det er let og luftigt. Smør ostecremen på kagen og server.

gulerodskage_2gulerodskage_8 gulerodskage_17-jjpg

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
VESTRE LANGGADE 1
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT
envelope-ochevron-upfacebookinstagrampinterest-p