Pebernødder

3

Når december måned starter, og julen nærmer sig med hastige skridt, så er der for de fleste en masse traditioner, der starter. Hjemme hos os er julen også lig med hygge og traditioner. For mig er det ikke helt rigtigt jul, før jeg har bagt og smagt den første, hjemmebagte pebernød. Så længe jeg kan huske, så har vi bagt lige præcis disse pebernødder – og jeg elsker dem! De er så smagfulde og sprøde. Jeg elsker julens krydderier, og de kan smages i pebernødder. Derudover er de super nemme at bage, og så bringer de glæde hos alle dem, du byder på smagsprøver. Der bliver til en del pebernødder ud af denne opskrift. Men vi bager dem faktisk flere gange i løbet af december, fordi at vi hvert år glemmer, hvor godt de egentligt smager.

Det skal du bruge:

  • 250g smør (brug rigtigt smør – det betyder så meget for smag og sprødhed)
  • 200g rørsukker
  • 400g hvedemel
  • 1 spsk. sirup
  • 1 æg
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids fint salt


Sådan bager du julens dejlige pebernødder:

Bland alle de tørre ingredienser sammen. Slå ægget ud i og kom siruppen ved også. Rør det sammen. Skær smørret ud i mindre stykker og ælt det sammen med resten af ingredienserne. Ælt det til du har en ensartet dej. Stil dejen på køl i ca. ½-1 time. Når dejen er afkølet trilles den til små kugler, der sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Kuglerne skal være forholdsvis små, da de flyder lidt ud, når de bages. Bag pebernødder i en forvarmet ovn på 180grader i ca. 10 minutter. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en kagedåse.

Pebernoedder-2

Pebernoedder-1

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018