Småkager med chokolade og appelsin

4

Julen er godt i gang, og småkagedåserne herhjemme er efterhånden ved at være fyldte. Jeg mangler stadig at bage vaniljekranse efter min mormors gamle opskrift og lave julens bedste pebernødder. Men ellers er jeg vist ved at være i mål, så der kan hygges i juledagene. De her småkager med mørk chokolade og appelsinskal er sprøde, lækre og så nemme at lave. Jeg er vild med appelsinsmagen, men hvis du foretrækker den mere rene smag af chokolade, så kan appelsinskallen sagtens udelades. Det her er én af julens nemmeste og bedste småkager, som jeg altid glæder mig til at bage i december.

40-50 stk.
Det skal du bruge:

 • 100 g hvedemel
 • 70 g koldt smør
 • 75 g sukker
 • 50 g mandelmel – du kan bruge hele mandler, du blender til mandelmel
 • 50 g mørk chokolade (jeg bruger Callebauts mørke chokolade)
 • Skal fra ½ øko. appelsin
 • 1 knsp. vaniljepulver
 • 1 knsp. salt
 • 1 æg

Sådan laver du småkager med chokolade og appelsin:
Smuldre mel og smør sammen, så det har en konsistens som fint rasp. Kom sukker, vaniljepulver, mandelmel og salt i. Hak chokoladen og kom chokolade og appelsinskal i. Slå ægget ud i dejen og ælt det godt ind i dejen, så den bliver samlet og homogen. Form dejen til en pølse med den diameter, du ønsker, at dine småkager skal have. Pak den ind i husholdningsfilm og kom den i fryseren i mindst en time.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Kom bagepapir på en bageplade. Tag småkagedejen ud af fryseren og skær den i tynde skiver. Jeg synes, at det er nemmest at skære dem med en brødkniv. Læg småkagerne på bagepladen. Bag småkagerne i ca. 5-7 minutter til de er let gyldne i kanten. Lad dem afkøle på en rist.

Indlægget indeholder affiliatelink.

smaakager_appelsin_chokolade_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
  1. Hej Ella.
   Ja, det skulle passe. Men der er meget forskel på mels sugeevne 🙂 Du kommer bare lidt mere mel i så. Til dejen har den ønsket konsistens,

   Jeg håber, at småkagerne blev gode? 🙂

 1. Karen

  Det blev et totalt fedteras – selv efter syv timer i fryseren kan de ikke skæres uden klister og snask og hvad ved jeg. Jeg vil skyde på mindst dobbelt så meget mel…

  1. Hej Karen.

   Øv, hvor ærgerligt. Det er jeg træt af at høre. De her småkager egner sig måske ikke så godt til at blive bagt i denne her sommervarme. Hvis smørret i dejen bliver for varmt, så kan dejen være svær at arbejde med. Derudover er det vigtigt, at man kun arbejder så lidt som muligt med dejen.

   Men der skal ikke mere mel i end opskriften angiver. Det er en opskrift, som jeg selv har bagt efter adskillige gange, og den er videregivet fra min mormor, som har brugt den præcise opskrift i mere end 40 år 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018