Småkager med chokolade og appelsin

2

Julen er godt i gang, og småkagedåserne herhjemme er efterhånden ved at være fyldte. Jeg mangler stadig at bage vaniljekranse efter min mormors gamle opskrift og lave julens bedste pebernødder. Men ellers er jeg vist ved at være i mål, så der kan hygges i juledagene. De her småkager med mørk chokolade og appelsinskal er sprøde, lækre og så nemme at lave. Jeg er vild med appelsinsmagen, men hvis du foretrækker den mere rene smag af chokolade, så kan appelsinskallen sagtens udelades. Det her er én af julens nemmeste og bedste småkager, som jeg altid glæder mig til at bage i december.

40-50 stk.
Det skal du bruge:

  • 100 g hvedemel
  • 70 g koldt smør
  • 75 g sukker
  • 50 g mandelmel – du kan bruge hele mandler, du blender til mandelmel
  • 50 g mørk chokolade (jeg bruger Callebauts mørke chokolade)
  • Skal fra ½ øko. appelsin
  • 1 knsp. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg

Sådan laver du småkager med chokolade og appelsin:
Smuldre mel og smør sammen, så det har en konsistens som fint rasp. Kom sukker, vaniljepulver, mandelmel og salt i. Hak chokoladen og kom chokolade og appelsinskal i. Slå ægget ud i dejen og ælt det godt ind i dejen, så den bliver samlet og homogen. Form dejen til en pølse med den diameter, du ønsker, at dine småkager skal have. Pak den ind i husholdningsfilm og kom den i fryseren i mindst en time.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Kom bagepapir på en bageplade. Tag småkagedejen ud af fryseren og skær den i tynde skiver. Jeg synes, at det er nemmest at skære dem med en brødkniv. Læg småkagerne på bagepladen. Bag småkagerne i ca. 5-7 minutter til de er let gyldne i kanten. Lad dem afkøle på en rist.

Indlægget indeholder affiliatelink.

smaakager_appelsin_chokolade_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
    1. Hej Ella.
      Ja, det skulle passe. Men der er meget forskel på mels sugeevne 🙂 Du kommer bare lidt mere mel i så. Til dejen har den ønsket konsistens,

      Jeg håber, at småkagerne blev gode? 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018
Foccacia med timian
12. maj 2018
Hjemmebagte varme hveder
26. april 2018