Kandiseret appelsinskal overtrukket med chokolade

Min begejstring for appelsin(skal) vil ingen ende tage! Jeg er vild med det. I boller, småkager, marmelade - og som her. Helt for sig selv. Forkælet med en generøs mængde god, mørk chokolade. Jeg er klart på team "chokolade og appelsin" - til gengæld har jeg endnu ikke lært at nyde chokolade og mynte. Måske det lykkes i 2021.

Indtil da vil jeg fortsætte min kærlighed for de her hjemmelavede appelsinstænger dyppet i mørk chokolade. Den perfekte kombination af sødt og bittert.

Du må ikke sige det til nogle, men de hjemmelavede, kandiserede appelsiner smager langt bedre end dem, du kan købe...

Ca. 150 stk.
Det skal du bruge:

 • 1 kg økologiske appelsiner, skallen herfra
 • Vand til at koge skallerne i
 • 500 g vand
 • 500 g rørsukker
 • 260 g mørk chokolade til overtræk - jeg bruger Callebauts chokolade (reklamelink)

Sådan gør du:
Sæt en gryde med vand i kog. Jeg bruger en 3 liter gryde og fylder den cirka halvt med vand. Skræl appelsinerne. Jeg synes, det er nemmest at skrælle dem - og ikke skære skallen af. Skær appelsinskallen i strimler på cirka 0,5 cm tykkelse. Når vandet koger, så kommes skallen i. Lad vandet koge op og hæld vandet fra. Appelsinskallen koges for at fjerne bitterhed. Rengør gryden og gentag processen to gange - så appelsinskallerne koges i alt tre gange.

Rengør igen gryden. Kom vand og rørsukker i og kog det op til sukkeret er opløst. Kom de kogte appelsinskaller i - lad det komme i kog og sluk for varmen. Kom låg på og lad siruppen med appelsinskallerne i køle ned. Jeg udnytter den kolde årstid og sætter gryden udenfor.

Når siruppen er stuetemperatur koges den igen op. Appelsinskallerne skal blive i gryden hele tiden. Når det koger, så slukkes der for varmen, og indholdet skal igen køle ned inden, at den koges op igen. Siruppen MED appelsinskaller koges altså op 3 gange i alt.

Lad køle af og læg herefter appelsinskallerne på en rist. Jeg bruger denne afkølingsrist, og den er perfekt til formålet (reklamelink). Gem siruppen*. Lad appelsinskallerne lægge og tørre i 1-1,5 døgn. Når de ikke er bløde, men stadig let klistrede, så kan de dyppes i chokolade.

Temperere mørk chokolade - læs her hvordan i min chokoladetempererings-guide. Dyp appelsinskallerne i chokolade. Du bestemmer selv, om du kun dypper halvdelen, eller foretrækker at dække dem helt i chokolade. Læg dem på et stykke bagepapir til chokoladen sætter sig. Opbevar i en lufttæt beholder eller pose.

*Tip: Gem den overskydende appelsinsirup. Du kan lave din egen gløgg på den, bruge den over pandekager, dyppe æbelskiver i den eller komme den i drinks.

Og! Brug den overskydende chokolade til at lave små chokoladeknapper med nødder og appelsinskal. Sprøjt ud i små cirkler. Skær et par kandiserede appelsinskaller over. Halver et par mandler. Top chokoladen med en halv mandel, en pistacienød, et stykke kandiseret appelsinskal og en smule flagesalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

23 comments on “Kandiseret appelsinskal overtrukket med chokolade”

 1. Er du gal de smager godt. Må indrømme jeg var lidt skeptisk men de så lækre ud, så jeg gav det et skud.

  God måde at udbytte hele appelsinen på.

  1. Hej Morten

   Du har helt ret - de er altså fantastiske, og det er sådan en god måde at bruge hele appelsinen 🙂

   Dejligt, at de var et hit hos dig også.

   God bagelyst,
   Cathrine

 2. Jeg har tænkt på dem hele julen uden dog at have tiden, men efter at mindstebarnet fortærrede en milliard appelsin øde, står jeg nu med den oplagte bunke appelsinskræller🎉
  Så nu må det være. Vil prøve at låne mig til en dehydrator.
  Tak for inspirationen❤️

  1. Hej Matilde

   Mega god ide at bruge skallerne efter at appelsinkødet er nydt 🙂

   Jeg håber, at du bliver lige så vild med dem, som jeg er.

   God bagelyst,
   Cathrine

 3. De er blevet min jule favoritter - virkelig gode. Jeg fordelte mine i dehydrator og gav dem 4-5 timer ved 65 grader - og det fungerede perfekt inden chokoladeovertræk. Så har man sådan en anskaffelse, så kan man roligt benytte den.

 4. Tak for svar Cathrine! De blev rigtig gode, fik noget eftervarme i en næsten kold ovn. Det er jo en lidt omstændig omgang, men det hele værd! Så gode! Vil dog personligt anbefale mere chokoladeovertræk end bare halvdelen dækket 🍫 😅😋

 5. Hej Cathrine

  Hvis nu man er lidt utålmodig, kan man så tørre dem ved lav varme i ovnen, eller er det en dårlig ide?

  🙂

  1. Hej Tilde

   Ja, det vil du godt kunne. Men den må ikke være særlig varm - så tror jeg, at de vil blive tørre. Men måske med ovnpæren tændt eller 30-40 grader.

   God bagelyst,
   Cathrine

 6. Hej. Jeg tror jeg er kommet til at koge dem for længe i sukkerlagen - er der chance for at de er blevet for bløde og ikke bliver gode?

  1. Hej Ane

   De er meget bløde, når de tages op af lagen - og det kan de være et døgns tid. De skal nok blive mere faste, når de tørrer.

   God bagelyst,
   Cathrine

 7. Hej Lisbeth

  Du skal have alt det hvide med - så du skal ikke skrælle med tyndskræller. Det skal du i min appelsinmarmelade, men ikke til orangestængerne.

  God bagelyst,
  Cathrine

 8. Hej
  Jeg har skrællet med en tyndskræller, men er nu blevet i tvivl om, hvor meget af det hvide, jeg skal have med?

 9. Så vandet skal koge op, FØR appelsinskallerne kommer i? Og så skal de derefter koge op MED appelsinskaller i? Og det gentages i alt 3 gange?

 10. Hej Cathrine
  Min mund løber i vand. Virkelig lækker opskrift. Det skal helt sikkert prøves.
  Jeg er dog lidt nysgerrig på, om du har en god idé til, hvad man kan bruge de overskydende appelsiner til. Ud over juice selvfølgelig 😉🍊
  Jeg er helt blank for ideer 🙄
  Pft.
  Mvh Rikke

  1. Hej Rikke

   Det er så lækkert - jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om dem, når du får testet opskriften 🙂

   Vi spiser dem (henover et par dage - hvis de opbevares i en lufttæt beholder, så er det helt fint), presser dem til juice eller koger til en appelsinmarmelade. Du kan finde en opskrift på appelsinmarmelade her på min blog. Du udelader bare appelsinskallerne 🙂

   God bagelyst,
   Cathrine

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
TYTTEBÆRVEJ 2
8643 ANS
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT