Ymerdrys med mandler og citronskal

0

Morgenmåltidet er i høj kurs hjemme hos os. Vi forsøger at prioritere, at vi alle tre spiser morgenmad sammen hver dag. Det er en dejlig start på dagen. De fleste morgener spiser vi Acido eller yoghurt med frisk frugt og hjemmelavet granola. Andre gange får vi fermenteret grød eller hjemmebagte boller.

Jeg har været så priviligeret at få et nyt job med søde, dygtige og meget inspirerende kollegaer. Det er altså ret fantastisk at dele ens madglæde og madnørderi med andre, der har samme interesse. På den måde kom opskriften på den her ymerdrys til livs. Jeg har ofte lavet ymerdrys, og du kan også finde en opskrift på helt klassisk ymerdrys herinde allerede. Men at tilføje mandler og revet citronskal var jeg nok ikke kommet i tanke om selv. Heldigvis har jeg fået lov til at tyvstjæle min kollegas gode ide og dele den med jer herinde – for det er altså den bedste ymerdrys, jeg har smagt. Sød, sprød og frisk. Ymerdrys er også en god måde at undgå madspild på. Brug dine tørre rugbrødrester og lav en fantastisk hjemmelavet ymerdrys.

Det skal du bruge:

  • 1 kilo rugbrød – det er ca. 1 stort rugbrød
  • 50 g brun farin
  • 50 g rørsukker
  • 100 g mandler
  • Skal fra ½ økologisk citron

Sådan laver du hjemmelavet ymerdrys:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær rugbrødet ud i mindre stykker og kom det i en minihakker eller foodprocessor. Hak rugbrødet til det har en konsistens som grov rasp. Kom rugbrødet i en skål og vend det sammen med brun farin og rørsukker. Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir og rist det i ovnen i 15-20 minutter til det begynder at blive lidt sprødt. Rør i det ofte. Hak mandlerne groft og vend det sammen med ymerdysset og rist det yderligere 5-10 minutter til det er helt sprødt. Lad det køle af og vend revet citronskal i. Opbevar det i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Tip: Citronskal kan sagtens udelades.

Ymerdrys_5

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018