Morgenmåltidet er i høj kurs hjemme hos os. Vi forsøger at prioritere, at vi alle tre spiser morgenmad sammen hver dag. Det er en dejlig start på dagen. De fleste morgener spiser vi Acido eller yoghurt med frisk frugt og hjemmelavet granola. Andre gange får vi fermenteret grød eller hjemmebagte boller.
Jeg har været så priviligeret at få et nyt job med søde, dygtige og meget inspirerende kollegaer. Det er altså ret fantastisk at dele ens madglæde og madnørderi med andre, der har samme interesse. På den måde kom opskriften på den her ymerdrys til livs. Jeg har ofte lavet ymerdrys, og du kan også finde en opskrift på helt klassisk ymerdrys herinde allerede. Men at tilføje mandler og revet citronskal var jeg nok ikke kommet i tanke om selv. Heldigvis har jeg fået lov til at tyvstjæle min kollegas gode ide og dele den med jer herinde - for det er altså den bedste ymerdrys, jeg har smagt. Sød, sprød og frisk. Ymerdrys er også en god måde at undgå madspild på. Brug dine tørre rugbrødrester og lav en fantastisk hjemmelavet ymerdrys.
Det skal du bruge:
- 1 kilo rugbrød - det er ca. 1 stort rugbrød
- 50 g brun farin
- 50 g rørsukker
- 100 g mandler
- Skal fra ½ økologisk citron
Sådan laver du hjemmelavet ymerdrys:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær rugbrødet ud i mindre stykker og kom det i en minihakker eller foodprocessor. Hak rugbrødet til det har en konsistens som grov rasp. Kom rugbrødet i en skål og vend det sammen med brun farin og rørsukker. Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir og rist det i ovnen i 15-20 minutter til det begynder at blive lidt sprødt. Rør i det ofte. Hak mandlerne groft og vend det sammen med ymerdysset og rist det yderligere 5-10 minutter til det er helt sprødt. Lad det køle af og vend revet citronskal i. Opbevar det i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Tip: Citronskal kan sagtens udelades.
Så lækker, så enkelt. Jeg har spist meget musli gennem tiden, nu laver og spiser jeg kun denne - citronen gir’ det et friskt pift.
Hvor længe kan ymerdrysset holde sig?
Hej Anne Katrine
Det kan mindst holde sig et par uger.
God bagelyst,
Cathrine
[…] Rugbrød: Bivoks pose ved stuetemperatur i 5 dage. Herefter kommer eventuelle rester i køleskabet - eller fryseren, så det senere kan laves til ymerdrys. […]
[…] Tip: Sker det, at du har rugbrød i overskud, så kan du bruge det til at lave din egen lækre ymerdrys - find opskrift her […]