Bløde og nemme chokoladeboller – de bedste af slagsen

18

Lune chokoladeboller med smør, en god kop kaffe og hyggeligt selskab i sofaen. Præcis sådan skal vores weekend se ud. Og jeg har svært ved at skjule min begejstring for de her chokoladeboller. Smørbløde og med masser af god, mørk chokolade. Det er de absolut bedste, jeg har bagt. Nemme og hurtige chokoladeboller, der er bløde og luftige. Det bliver ikke bedre. Hvis du leder efter opskriften på de bedste chokoladeboller til fødselsdagen, weekend- eller eftermiddagshyggen, så kan jeg kun anbefale dig at prøve opskriften. Jeg lover, at de bliver en succes!

Chokoladebollerne er bagt i en brandepande, så de vokser sammen under hævning og bagning. Jeg kan rigtig godt lide den bløde kant de får, som gør chokoladebollerne ekstra luftige og lette, samtidig med at de får en sprød top og bund. Tag bare børnene med i køkkenet og bag chokoladebollerne – de er så nemme at bage, og kræver ikke meget arbejdstid.

15 stk.
Det skal du bruge:

 • 2 dl kold mælk (jeg brugte sødmælk)
 • 1 dl koldt vand
 • 35 g gær
 • 40 g sukker
 • 2 æg (1 i dejen + 1 til at pensle med)
 • 475 g hvedemel
 • 100 g sigtet speltmel (kan erstattes af hvedemel)
 • ½ tsk. kardemomme
 • 7 g salt
 • 50 g blødt smør
 • 100-125 g chokolade – afhængig af hvor chokoladerige, du ønsker dine chokoladeboller. Jeg bruger de her mørke chokoladeknapper fra Callebaut.

Sådan bager du nemme og bløde chokoladeboller:
Kom vand og mælk i en skål. Kom gær og sukker i og rør rundt indtil gæren er opløst. Kom ægget i og rør det ud. Kom mel, salt og kardemomme i og ælt dejen godt. Du kan ælte den på bordet, men du kan også bruge en røremaskine. Ælt dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter eller nemt slipper bordet – de tager 5-10 minutter. Skær det bløde smør i mindre stykker og ælt den ind i dejen til dejen bliver blank og glat. Kom hakket chokolade i og ælt det i dejen til det er fordelt. Dæk dejen med en pose eller husholdningsfilm og læg et viskestykke oven på (ikke et viskestykke nederst, da det suger fugt fra dejen), og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter.

Del dejen i 15 stykker. Form bollerne ved at spænde dejen ind under bollen i bunden. Du kan se, hvordan du spænder og former bollen i videoen lige her. Kom chokoladebollerne i en bradepande, der måler ca. 35 x 25 cm – min bradepande ser sådan her ud. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter ved stuetemperatur beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke. Tænd ovnen på 200 grader varmluft + undervarme, hvis det er muligt. Pisk et æg sammen og pensl bollerne, når de er hævet færdig. Bag bollerne i 10-15 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist og nyd.

Bloede_chokoladeboller_5Bloede_chokoladeboller_2 Bloede_chokoladeboller_3

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Maiken

  Hej Cathrine!
  Jeg foreslog på et tidspunkt at du skulle lave en opskrift på rosinboller, hvor du så sagde du ikke kunne lide dem men jeg skulle prøve at komme rosiner i dine bamseboller. I dag besluttede jeg mig så for at prøve det af, men valgte at tage udgangspunkt i denne opskrift i stedet og så brugte jeg lidt mindre hvedemel (ca. 375) og 100 g. fuldkornshvedemel i stedet for sigtet spelt og 80 gram rosiner i stedet for chokolade.
  Nøj de blev gode og lidt mere mættende end en klassisk rosinbolle. Succes herhjemme!
  Næste gang tager jeg måske 90 eller 100 gram rosiner da jeg egentlig ikke havde flere men de kunne godt have haft en lille smule mere.

  1. Hej Maiken.

   Det er bare perfekt, at det er lykkedes med rosinbollerne, selvom jeg ikke kunne levere en fuldstændig opskrift 😉

   Rosinboller er tydeligvis en favorit hos mange, og jeg er glad for, at du ramte plet med dine.

   Tak fordi du følger med herinde.
   God dag!
   Cathrine

 2. Sine Hjuler

  Det var dog en HENRIVENDE opskrift. De blev simpelthen så lækre! Tak for at dele din passion og talent med os andre, Cathrine. Det skaber glæde i mange hjem 🙂

 3. Stephanie

  Slap nu aaaf, de her boller er siiindsygt lækre 😍 Næste gang skal jeg vist bage dobbelt portion 🤣💕

  1. Det burde næsten være obligatorisk, at man skal bage dobbelt portion, når man taler om chokoladeboller 😉 Jeg er så glad for, at du også er vild med opskriften!

  1. Hej Camilla.

   Jeg er i gang med at finde frem til den perfekte opskrift på koldhævede chokoladeboller – jeg håber, at kunne dele den snart.
   Jeg har ikke testet, om de her chokoladeboller kan koldhæves 🙂

 4. Jette Toft Møller

  Hej Cathrine, jeg har bagt chokoladeboller Idag efter din opskrift, og de blev bare så lækre, tusind tak for opskriften.
  Barnebarnet på 3 år spiste hurtigt 2 boller og nød det.
  De er så lækre, da de ikke er fede og tunge, men bare smager godt af chokolade og kardemomme, de sidder lige i skabet, 😋 Venlig hilsen Jette

 5. Jeanette

  Hej, jeg har været ved at eksperimenteret med at lave dejen om til en koldhævet dej og de er virkelig blevet gode. Jeg laver dejen om aften, tilføjer dog kun 15 g gær og følger ellers opskriften til punkt og prikke. Dog lader jeg den ikke hæve, men sætter den direkte i køleskabet når dejen er lavet. Lader den stå i køleskabet natten over med husholdningsfilm og et viskestykke over. Næste morgen former jeg dem så til boller og lader dem hæve en time, beklædt med husholdningsfilm og et viskestykke. Bager dem som angivet og vupti så er der nybagte chokoladeboller om morgen eller måske til brunch 😉
  TAK for en virkelig lækker opskrift som flittigt bliver brugt herhjemme!

  1. Mmh, hvor lyder det lækkert. Jeg er netop i gang med at udvikle en opskrift på koldhævede chokoladeboller, da ret mange efterspørger den 🙂 Så tak for inspiration og gode tip – dem tager jeg med mig. Dejligt, at du kan bruge opskriften 🙂

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Sprøde vaniljekranse med ristet mandelmel
22. december 2017
Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017

FACEBOOK