Ribbenstegsburger med rødkålsslaw og syltede agurker

9

Oh my! En absolut perfekt burger. Langtidsstegt og supermør ribbensteg, hjemmesyltede agurker, der smager både surt og sødt, en blød og luftig burgerbolle og en sprød og fedtet coleslaw. Det er altså et ret komplet og fingreslikkende lækkert måltid. Sådan en burger kan gøre de fleste glade! Jeg forestiller mig mange sommeraftener, hvor jeg skal forkæle min familie og gæster med lige netop denne her burgervariant. Ribbenstegsburger må også være den perfekte mad til, når huset bliver fyldt med glade studenter under studenterkørslen? Sådan en hjemmelavet og velsmagende burger vil jeg i hvert fald altid sætte pris på uanset anledning.

Her på bloggen kan du også finde opskriften på luftige hjemmebagte burgerboller, nemme syltede agurker og den langtidsstegte ribbensteg. Burgeren bliver altså bare det bedre, når du har lavet det hele selv. Jeg lover, at det ikke tager lang tid. Jeg håber, at du bliver lige så vild med den hjemmelavede ribbenstegsburger som jeg!

10 stk.
Det skal du bruge:

Rødkålsslaw:

 • 1 lille rødkål
 • 400 g Creme Fraiche, 18%
 • 50 g mayonnaise
 • 2 spsk. brun farin
 • 2 spsk. appelsinsaft
 • 1 tsk. salt

Sådan laver du en sprød og snasket rødkålsslaw:
Kom alle ingredienserne – undtagen rødkål – i en skål og rør det sammen til den brune farin er opløst. Smag dressingen til. Snit rødkålet helt fint og vend det i dressingen.

Sådan laver du en superlækker ribbenstegsburger:
Halver en burgerbolle. Kom rødkålsslaw i bunden, top med syltede agurker og til sidst et par skiver supermør ribbensteg. Kom toppen af burgerbollen på og server.

Tip: Coleslawen kan sagtens laves dagen i forvejen.

Roedkaelsslaw_2

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
 1. Marie

  Faldt helt tilfældig over din blog, da jeg googlede en opskrift på syltede agurker og denne burger er jo en perfekt anledning, til at få de syltede agurker brugt, som jeg er i gang med at lave 🙂
  Elsker ting der skal simre eller langtids stege, både glæden over at lave noget lækkert og spændingen over at servere og spise det! Så det er da fantastisk at finde en blog, med samme forkærlighed for mad som jeg selv har! Glæder mig til at være fast læser fra nu af 😃

  1. Hej Marie.

   Velkommen til! Hvor er det dejligt, at du har lyst til at følge med.

   Jeg er så enig – slowfood er virkelig lækkert. Jeg er begejstret over, at arbejdstiden ofte er ret lille, men at resultatet altid er fuld af smag. Jeg er nødt til at anbefale dig, at prøve at lave denne her bolognese: http://www.cathrinebrandt.dk/langtidssimret-luksus-bolognese/

   Det er en så lækker langtidssimret ret, som jeg tænker lige vil være noget for dig og din madkærlighed.

   Mvh. Cathrine

 2. Birthe Hjøllund

  Hvordan vil du tilberede ribbenstegen, hvis den først skal spises dagen efter? Jeg får mine forældre på besøg mandag, men da jeg også skal på arbejde, så har jeg ikke mulighed for at sætte den i ovnen 6 timer før spisetid.

  På forhånd tak!
  Birthe

  1. Hej Birthe.
   Jeg tror, at jeg ville langtidsstege den dagen før og skære den ud. Dagen efter ville jeg tage sværene fra, og så lune kødet i ovnen i et fad med lidt vand i bunden, så kødet ikke bliver tørt 🙂
   Jeg håber, at det bliver en succes.
   Lad mig endelig vide, hvordan det går.

  2. Birthe Hjøllund

   Undskyld jeg aldrig fik svaret tilbage! Jeg endte med at give stegen en time mindre søndag og så den sidste time om mandagen, hvor den skulle serveres. Resultatet blev rigtig godt: sprøde svær og saftigt kød!

   Tak for en masse inspirerende opskrifter!
   Birthe

 3. […] Ribbenstegsburgeren har længe været en favorit herhjemme. Jeg har flere gange serveret den, når vi har haft gæster. Ribbenstegsburger og flæskestegssandwich er nem gæstemad, da alt kan forberedes i forvejen og nemt kan laves til mange. Nu har ribbenstegsburgeren fået en bror; flæskestegssandwichen. Og den skal man altså heller ikke undervurdere. Den møre, langtidsstegte flæskesteg med sprøde svær, surdejsbrød, syltede agurker, æble og spidskålssalat. Dét er altså en fantastisk kombination, som smager uimodståeligt. Har du stadig til gode at smage den bedste, hjemmelavet flæskestegssandwich, så er den her opskrift til dig! […]

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mazarinkage med chokoladefrosting
14. oktober 2017
Purpurhvedeboller
10. oktober 2017
Derfor spiser Ellinor selv – Gentagne Eksponeringer. Mine bedste erfaringer. Del 3
3. oktober 2017
Svampet mandelkage med blommer
2. oktober 2017
Hjemmebagt hvidløgsflutes – opskrift på det bedste hvidløgsbrød
23. september 2017

FACEBOOK