Flæskestegssandwich med langtidsstegt flæskesteg og hjemmebagt sandwichbrød

3

Ribbenstegsburgeren har længe været en favorit herhjemme. Jeg har flere gange serveret den, når vi har haft gæster. Ribbenstegsburger og flæskestegssandwich er nem gæstemad, da alt kan forberedes i forvejen og nemt kan laves til mange. Nu har ribbenstegsburgeren fået en bror; flæskestegssandwichen. Og den skal man altså heller ikke undervurdere. Den møre, langtidsstegte flæskesteg med sprøde svær, surdejsbrød, syltede agurker, æble og spidskålssalat. Dét er altså en fantastisk kombination, som smager uimodståeligt. Har du stadig til gode at smage den bedste, hjemmelavet flæskestegssandwich, så er den her opskrift til dig!

9 stk.
Det skal du bruge:

  • 380 g vand
  • 100 g surdej (kan erstattes med 5 gram gær) – Se her hvordan du laver din egen surdej
  • 150 g groft ølandshvedemel
  • 300 g hvedemel eller fint ølandshvedemel
  • 12 g salt

Fyld til flæskestegssandwichen:

Sådan bager du luftige og sprøde sandwichbrød:
Kom vand og mel i en skål og rør det sammen til alt melet er absorberet. Lad dejen stå tildækket ved stuetemperatur i en time. Kom surdej og salt i dejen og fold den ind over sig selv. Du kan se her, hvordan du folder dejen. Gentag foldningen efter 30 og 60 minutter. Herefter står dejen en time på køkkenbordet, hvorefter den foldes endnu en gang. Fold igen en time efter. Dejen har nu stået på køkkenbordet i 3 timer og er blevet foldet fire gange. Stil dejen til sandwichbrødene i køleskabet og lad den hæve natten over.

Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme med et bagestål i. Når ovnen og bagestålet er helt varmt vendes dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 9 store sandwichbrød. Kom dem på et stykke bagepapir og kom brødene ind på bagestålet. Bag sandwichbrødene i 15-17 minutter til de er godt gyldne. Lad dem afkøle på en rist.

Del brødet på midten. Smør det evt. med mayonnaise og dijonsennep. Kom spidskålsalat, to skiver flæskesteg, skiver af et friskt æble og syltet agurker i og server.

Indlægget indeholder affiliatelink.

flaeskestegssandwich_4

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentarer
    1. Det er jeg så glad for, Anette! Sådan en hjemmelavet flæskestegssandwich smager altså også fantastisk 🙂 Perfekt til juledagene, hvis der er rester af flæskestegen fra juleaften.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Kenwood Chef Sense XL
12. november 2018
Smørrebrød med hytteost og dukkah
31. oktober 2018
Surdejsbrød med friskmalet ølandshvede
27. oktober 2018
Koldhævede surdejsboller med TIPO 00
24. oktober 2018
Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018