Ribbenstegsburgeren har længe været en favorit herhjemme. Jeg har flere gange serveret den, når vi har haft gæster. Ribbenstegsburger og flæskestegssandwich er nem gæstemad, da alt kan forberedes i forvejen og nemt kan laves til mange. Nu har ribbenstegsburgeren fået en bror; flæskestegssandwichen. Og den skal man altså heller ikke undervurdere. Den møre, langtidsstegte flæskesteg med sprøde svær, surdejsbrød, syltede agurker, æble og spidskålssalat. Dét er altså en fantastisk kombination, som smager uimodståeligt. Har du stadig til gode at smage den bedste, hjemmelavet flæskestegssandwich, så er den her opskrift til dig!
9 stk.
Det skal du bruge:
- 380 g vand
- 100 g surdej (kan erstattes med 5 gram gær) - Se her hvordan du laver din egen surdej
- 150 g groft ølandshvedemel
- 300 g hvedemel eller fint ølandshvedemel
- 12 g salt
Fyld til flæskestegssandwichen:
- Opskrift på langtidsstegt flæskesteg
- Opskrift på syltede agurker
- Opskrift på spidskålsalat – skift rødkål ud med spidskål. Du kan også bruge rødkål, hvis du foretrækker det
Sådan bager du luftige og sprøde sandwichbrød:
Kom vand og mel i en skål og rør det sammen til alt melet er absorberet. Lad dejen stå tildækket ved stuetemperatur i en time. Kom surdej og salt i dejen og fold den ind over sig selv. Du kan se her, hvordan du folder dejen. Gentag foldningen efter 30 og 60 minutter. Herefter står dejen en time på køkkenbordet, hvorefter den foldes endnu en gang. Fold igen en time efter. Dejen har nu stået på køkkenbordet i 3 timer og er blevet foldet fire gange. Stil dejen til sandwichbrødene i køleskabet og lad den hæve natten over.
Dagen efter tændes ovnen på højeste temperatur over/under varme med et bagestål i. Når ovnen og bagestålet er helt varmt vendes dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 9 store sandwichbrød. Kom dem på et stykke bagepapir og kom brødene ind på bagestålet. Bag sandwichbrødene i 15-17 minutter til de er godt gyldne. Lad dem afkøle på en rist.
Del brødet på midten. Smør det evt. med mayonnaise og dijonsennep. Kom spidskålsalat, to skiver flæskesteg, skiver af et friskt æble og syltet agurker i og server.
Indlægget indeholder affiliatelink.
[…] Hvis der er rester af flæskestegen, så er de helt perfekte i en hjemmelavet flæskestegssandwich. […]
min mund løber i vand.... mums.
Det er jeg så glad for, Anette! Sådan en hjemmelavet flæskestegssandwich smager altså også fantastisk 🙂 Perfekt til juledagene, hvis der er rester af flæskestegen fra juleaften.