Mad og drikke til studenterfesten

Lige om lidt fylder flotte hatte og glade studenter gadebilledet. Det synes jeg er så hyggeligt! Det er skønt at se glæden og friheden lyse ud af studenterne, der hver i sær har forskellige ønsker, ideer og drømme til, hvad fremtiden skal bruges på. For at fejre huen holder de fleste et studentergilde eller får besøg af studentervognen, når studenterkørslen går i gang. Mens studenterne fester, så gør familien klar til besøg i hjemmet. Hvis du mangler inspiration til, hvad du skal servere for studenterne, så læs med herunder, hvor jeg har samlet nogle af mine opskrifter, der passer perfekt til sultne og glade studenter, og som nemt kan laves til mange.

Jeg husker fra min egen studenterkørsel, at vi simpelthen var så sultne hele dagen! De fleste havde sørget for frisk frugt, jordbær dyppet i chokolade, chips og slik. Men vi havde lyst til rigtig mad også.

RughapsereRugbrødsboller med nutellamidte er nemme at lave, giver god mæthed til studenterne, og så kan de spises i hånden som de er eller smurt med lidt smør.

Mormor_billede-(14)En god lys og let bolle er også perfekt. Bollerne kan bages i forvejen og lynes i ovnen, når studentervognen nærmer sig. Server dem med lidt let pålæg, smør og chokolade.

Poelsehorn-featHvem kan ikke altid spise et pølsehorn? Nemme at servere, nemme at spise og så er pølsehorn altså en favorit hos de fleste.

Falafler-feat

Serranorulle-featFalafler og serranorulle er perfekte, hvis du har lyst til at lave et tapasbord til de studerende med lidt mere rigtigt mad. Serranorullen kan laves dagene i forvejen og fryses ned. Falaflerne kan også lunes i ovnen, når studenterne kommer.

koldskaal-2Koldskål! En sommerklassiker. Jeg forestiller mig et hyggeligt pyntet bord med fine små kopper, hvor koldskålen kan hældes i og pyntes med kammerjunker og danske jordbær. Koldskål vil være en skøn forfriskning, når nemt kan spises stående.

Rabarbersaft-fbSelvom det primært er øl og cider, der bliver drukket i løbet af studenterugen, så kan det altså være rart med et glas hjemmelavet saft til en afveksling. Jeg er sikker på, at studenterne vil elske et glas hjemmelavet rabarbersaft eller hyldeblomstsaft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jeg hedder Cathrine. Bageglad, surdejs-begejstret og altid på jagt efter gode råvarer. Her deler jeg min glæde for hjemmebagte lækkerier. Du finder masser af opskrifter på alt fra brød, boller, kager, sundere søde sager og børnevenlig bagværk. Jeg er mor til Ellinor og Karl Hugo, som er mindst ligeså madglade, som deres mor. Du finder også viden om ernæring, råvarers egenskaber, børns spisevaner og kræsenehed som er dét, mit hjerte brænder for.
GEORG JENSENS VEJ 6A
8600 SILKEBORG
COPYRIGHT CATHRINE BRANDT