Mad og drikke til studenterfesten

0

Lige om lidt fylder flotte hatte og glade studenter gadebilledet. Det synes jeg er så hyggeligt! Det er skønt at se glæden og friheden lyse ud af studenterne, der hver i sær har forskellige ønsker, ideer og drømme til, hvad fremtiden skal bruges på. For at fejre huen holder de fleste et studentergilde eller får besøg af studentervognen, når studenterkørslen går i gang. Mens studenterne fester, så gør familien klar til besøg i hjemmet. Hvis du mangler inspiration til, hvad du skal servere for studenterne, så læs med herunder, hvor jeg har samlet nogle af mine opskrifter, der passer perfekt til sultne og glade studenter, og som nemt kan laves til mange.

Jeg husker fra min egen studenterkørsel, at vi simpelthen var så sultne hele dagen! De fleste havde sørget for frisk frugt, jordbær dyppet i chokolade, chips og slik. Men vi havde lyst til rigtig mad også.

RughapsereRugbrødsboller med nutellamidte er nemme at lave, giver god mæthed til studenterne, og så kan de spises i hånden som de er eller smurt med lidt smør.

Mormor_billede-(14)En god lys og let bolle er også perfekt. Bollerne kan bages i forvejen og lynes i ovnen, når studentervognen nærmer sig. Server dem med lidt let pålæg, smør og chokolade.

Poelsehorn-featHvem kan ikke altid spise et pølsehorn? Nemme at servere, nemme at spise og så er pølsehorn altså en favorit hos de fleste.

Falafler-feat

Serranorulle-featFalafler og serranorulle er perfekte, hvis du har lyst til at lave et tapasbord til de studerende med lidt mere rigtigt mad. Serranorullen kan laves dagene i forvejen og fryses ned. Falaflerne kan også lunes i ovnen, når studenterne kommer.

koldskaal-2Koldskål! En sommerklassiker. Jeg forestiller mig et hyggeligt pyntet bord med fine små kopper, hvor koldskålen kan hældes i og pyntes med kammerjunker og danske jordbær. Koldskål vil være en skøn forfriskning, når nemt kan spises stående.

Rabarbersaft-fbSelvom det primært er øl og cider, der bliver drukket i løbet af studenterugen, så kan det altså være rart med et glas hjemmelavet saft til en afveksling. Jeg er sikker på, at studenterne vil elske et glas hjemmelavet rabarbersaft eller hyldeblomstsaft.

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

ANNONCE

SENESTE

Bjørneboller – den bedste fødselsdagsbolle
16. oktober 2018
Luksus brunsviger
4. oktober 2018
Chokoladekage med rødbeder og chokoladeganache
1. oktober 2018
Svampet mandelkage med hytteost
19. september 2018
Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018