Gulerodskage med ostecreme

1

Gulerodskagen med ostecreme er en kagefavorit hos mange. Og det er den også hos mig! Jeg elsker kombinationen af den krydrede, svampede kage og den søde, bløde ostecreme. Dét fås altså ikke meget bedre. Gulerodskagen er supernem at bage, og den er det perfekte bageprojekt, hvis du har børnene med i køkkenet. Hvis I er så heldige at skulle i sommerhus eller anden hyggelig tur i efterårsferien, så sørg for at pakke ingredienserne til en hjemmebagt gulerodskage med cheesefrosting. Kom alle de tørre ingredienser i et glas og tag med på ferie – så er det kun æg, rapsolie, gulerod, flødeost og smør, der skal handles ind, når kagelysten melder sig, hvis du ikke allerede har de ingredienser dit køkken.

Det skal du bruge:

  • 300 g hvedemel
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. natron
  • 3 dl. rapsolie
  • 150 g rørsukker
  • 150 g muscovadosukker (kan udskiftes med brun farin eller rørsukker)
  • 4 æg
  • 500 g revet gulerod
  • ½ tsk. salt

Ostecreme:

  • 200 g flødeost
  • 150 g blødt smør
  • 160 g flormelis
  • ½ tsk. vaniljepulver (du kan bruge 1 tsk. vaniljesukker i stedet)

Sådan bager du en hjemmelavet gulerodskage med ostecreme:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Rør hvedemel, kanel, stødt ingefær, natron, rørsukker, muscovadosukker og salt sammen i en skål. Kom revet gulerod, æg og rapsolie i og pisk dejen sammen til den er luftig. Hæld dejen i en 26 cm springform. Bag kagen i ca. 45-60 minutter. Stik i midten af kage for at tjekke, om den er bagt færdig. Hvis der hænger dej ved, så skal kagen bages mere. Lad kagen køle helt af før, at du kommer ostecreme på.

Ostecreme: Pisk alle ingredienserne sammen til det er let og luftigt. Smør ostecremen på kagen og server.

gulerodskage_2gulerodskage_8 gulerodskage_17-jjpg

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

SENESTE

Mandelsmør-bidder – en sundere chokoladebar
22. april 2017
Sunde muffins med blåbærkompot – børnevenlige og sukkerfrie
19. april 2017
One Pot Pasta med kylling, champignon og soltørrede tomater
17. april 2017
Pavlova med lemoncurd
12. april 2017
Hot cross buns med chokolade, mandler og appelsin
9. april 2017

INSTAGRAM

FACEBOOK