Gulerodskage med ostecreme

1

Gulerodskagen med ostecreme er en kagefavorit hos mange. Og det er den også hos mig! Jeg elsker kombinationen af den krydrede, svampede kage og den søde, bløde ostecreme. Dét fås altså ikke meget bedre. Gulerodskagen er supernem at bage, og den er det perfekte bageprojekt, hvis du har børnene med i køkkenet. Hvis I er så heldige at skulle i sommerhus eller anden hyggelig tur i efterårsferien, så sørg for at pakke ingredienserne til en hjemmebagt gulerodskage med cheesefrosting. Kom alle de tørre ingredienser i et glas og tag med på ferie – så er det kun æg, rapsolie, gulerod, flødeost og smør, der skal handles ind, når kagelysten melder sig, hvis du ikke allerede har de ingredienser dit køkken.

Det skal du bruge:

  • 300 g hvedemel
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. natron
  • 3 dl. rapsolie
  • 150 g rørsukker
  • 150 g muscovadosukker (kan udskiftes med brun farin eller rørsukker)
  • 4 æg
  • 500 g revet gulerod
  • ½ tsk. salt

Ostecreme:

  • 200 g flødeost
  • 150 g blødt smør
  • 160 g flormelis
  • ½ tsk. vaniljepulver (du kan bruge 1 tsk. vaniljesukker i stedet)

Sådan bager du en hjemmelavet gulerodskage med ostecreme:
Tænd ovnen på 180 grader over/under varme. Rør hvedemel, kanel, stødt ingefær, natron, rørsukker, muscovadosukker og salt sammen i en skål. Kom revet gulerod, æg og rapsolie i og pisk dejen sammen til den er luftig. Hæld dejen i en 26 cm springform. Bag kagen i ca. 45-60 minutter. Stik i midten af kage for at tjekke, om den er bagt færdig. Hvis der hænger dej ved, så skal kagen bages mere. Lad kagen køle helt af før, at du kommer ostecreme på.

Ostecreme: Pisk alle ingredienserne sammen til det er let og luftigt. Smør ostecremen på kagen og server.

gulerodskage_2gulerodskage_8 gulerodskage_17-jjpg

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!
Kommentar

Leave a Reply

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Småkager med lakrids, tranebær og hvid chokolade
11. december 2017
Kålsalat med tranebær og tahindressing
6. december 2017
Hjemmebagte kanelgifler – opskriften på de bedste kanelgifler
30. november 2017
Koldhævede gulerodsbrud + video af hvordan du former gulerodsbrud
23. november 2017
Kiksekage med chokolade, smør og hjemmebagte vaniljekiks
17. november 2017

FACEBOOK