Nem mad til børnefødselsdagen – til både børn og voksne

0

Skal du holde (børne)fødselsdag? Og vil du gerne servere noget lækkert mad, der kan nydes af både børn og voksne? Maden skal selvfølgelig også være nem, og meget gerne kunne forberedes i god tid eller dagen før. Her får du mine bedste opskrifter og tips til mad, der passer perfekt til en børnefødselsdag, hvor både børn og forældre er inviteret. Jeg deler opskrifter på både det søde og det salte, så alle kan gå mætte, glade og tilpasse fra fødselsdagen.

Med to børn i huset, og en virkelig stor familie, så kender jeg absolut til, hvad det betyder at holde en børnefødselsdag, hvor man gerne vil servere noget dejligt mad, som gæsterne kan hygge sig med. Det kan heldigvis sagtens lade sig gøre, at bage og lave mad, som man ikke skal bruge hele dagen på, og som både børn og voksne elsker.

Selvom jeg elsker kage, og jeg slet ikke kan forestille mig at holde en fødselsdag, hvor der ikke blev serveret kage, så synes jeg også, at det er rart, at der er noget mad, som mætter lidt mere, end kage gør. Så derfor får I også mine bedste opskrifter på noget mere mættende mad end kage, som nemt kan laves til mange mennesker og forbederedes inden fødselsdagen.

Det salte:
Serranoruller med flødeost og tranebær. De kan forberedes en-to uger før, at de skal bruges. Opbevar dem i fryseren og skær dem ud inden, at gæsterne kommer. Serranoruller kan nemt laves til mange, er et hit hos både børn og voksne, og så kan de spises, som de er.

Grove pizzasnegle. Alle elsker pizzasnegle. De her er fyldte med skinke, ost, dijonsennep og honning – og det er virkelig lækkert! Lav pizzasneglene dagene i forvejen, og frys dem ned med det samme, når de er afkølet. Lun dem inden servering – så er de (næsten) som nybagte.

Ribbenstegsburger. Vi har flere gange inviteret på ribbenstegsburger. Langtidsstegt ribbensteg, der passer sig selv i ovnen, burgerboller, der kan bages uger i forvejen, hjemmesyltet agurker, der kan laves dagen før og en kålslaw, der ikke tager længe at lave. Det er nem (og virkelig lækker) mad til mange!


Bagværk, brød og boller:

Koldhævede gulerodsbrud. Supernemme, lækre og et kæmpe hit hos børn og voksne. De kan nydes, som de er, eller serveres med smør eller lidt pålæg.

Koldhævede bamseboller. Klassikeren! Til alle fødselsdage – både børn og voksne, bør der serveres lune, bløde fødselsdagsboller. De her er de absolut bedste fødselsdagsboller, hvis du spørger mig. Dejen laves dagen i forvejen, så arbejdstiden på selve dagen er så lille som muligt.


Sundere sødt – kage og snacks uden raffineret sukker:
Sunde og sukkerfrie muffins med hinbær og gulerod. 
De smager mindst lige så godt, som en “rigtig kage”. De kan bages dagen i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder. Udelad evt. toppingen, da den ikke bevarer sin sprød. Du kan også finde en version af den sunde muffin med blåbær her.

Dadelkugler med kakao og nødder. De bedste dadelkugler, der har den lækreste konsistens. De er hurtige og simple at lave, og kan forberedes et par dage i forvejen.

Banan-ispinde med chokoladeovertræk. Nemmere bliver det ikke. En sundere is, som de små elsker!

Bananbrød. En mellemting mellem en kage og et brød. Det kan spises som det er eller nydes med en lag smør på. Bananbrødet kan bages dagen i forvejen.


Det søde – nem kage til mange mennesker:
Brownie. 
Alle elsker brownie! Brownien kan med fordel bages dagen i forvejen. Du kan også bage den en-to uger før, og opbevare den i fryseren.

Gulerodskage med cheesefrosting. Sådan en nem kage, der sagtens kan bages til mange mennesker. Bag kagen en-to dage i forvejen. Frostingen kan også laves dagen i forvejen, men vent med at komme den på kagen til et par timer før eller lige inden, at den skal serveres.

Crumble. Jeg elsker crumble. Den kan laves med lige præcis de frugter eller bær, du har – enten friske eller frosne. Crumblen kan laves et par uger i forvejen. Frys den ned inden, at du bager den. Crumble kan bages dagen før, at den skal serveres, eller lige inden, at den serveres.

Romkugler eller trøfler. De kan fryses og tøes op et par timer før, at de skal serveres. Vend dem i dit favorit krymmel eller chokolade inden, at de bliver serveret. Både børn og voksne elsker romkugler.

 

Lær mig at kende

Hej med dig! Jeg er en pige, der bliver glad i låget, når jeg har dejlige råvarer mellem mine hænder. Ny viden og nye teknikker gør livet værd at leve, og jeg kombinerer min uddannelse med min lyst til pragtfulde smagsoplevelser!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

VELKOMMEN!

Jeg hedder Cathrine. Jeg er mad-fan, bagenørd, øko-glad og mor til Ellinor. Her deler jeg begejstret mine opskrifter på alt den mad, der gør mig glad i hverdagen. Du finder også viden om ernæring, rejseguides, DIY og en masse om børn, spisevaner og kræsenhed, som er dét som mit hjerte brænder for.

Cathrine Brandt
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed

Skriv til mig på mail@cathrinebrandt.dk

INSTAGRAM

SENESTE

Surdejsbrød med sesamfrø
17. august 2018
Karamel brownie med cremefraiche-creme og blåbær
29. juni 2018
Cheesecake med bagte rabarber og havrekikse-bund
13. juni 2018
Blødt rugbrød uden kerner – Barnets første brød
29. maj 2018
Koldhævede bløde gærboller
24. maj 2018